Met een luid geronk kwam de ‘Hoestbui op wielen’ met uiteraard Dorus (Henk Poort) op de achterbank aangereden op het Rembrandtplein. Nostalgische gevoelens komen boven drijven als de cast samen met Dorus ‘Twee motten’ begint te zingen en oude tijden weer herleven.

Na het succes van o.a. ‘Toon’, ‘Ramses’ en recentelijk ‘Sonneveld’ laat Albert Verlinde Entertainment opnieuw een icoon uit de Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis terugkeren in het theater.

In ‘Een Avond met Dorus’ krijgt het publiek een kijkje in het leven van Tom Manders en zijn alter-ego Dorus. Tom Manders bedenkt Dorus om zijn plankenkoorts te overwinnen, maar kon niet voorzien dat dit een ongelofelijk succes zou worden. Dorus groeit uit tot een hit in het Amsterdamse uitgaansleven en strijkt neer in zijn eigen theatertje aan het Rembrandtplein: Saint Germain des Prés. Het succes is echter zo groot dat dit theater te klein is voor Dorus en uiteindelijk groeit hij uit tot een fenomeen in de theater- en televisie wereld.

Dorus presentatie-12

Bij De Marine, Speel De Clown, De Krokus en de Hyacint, De Figaro Parodie en uiteraard Twee Motten. Allemaal liedjes die niet meer weg te denken zijn uit ons collectieve geheugen. En allemaal liedjes van een icoon uit de Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis: DORUS, de alom geliefde en meest bekende zwerver van Nederland.

De première van ‘Een avond met Dorus’ is op 8 december in de Goudse Schouwburg.

Cast:
Henk Poort
Johnny Kraaijkamp
Diederick Ensink
Barbera van der Kaay
Loïs van de Ven
Marco Braam

Verslag en interviews: Selina Stap
Video en foto’s: Rob de Haan

Klik hier voor meer foto’s.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.