Vlak voor de premiere aanstaande maandag bezocht de cast van Dorus het marineschip “de Zeven Provinciën” van de koninklijke Marine in Den Helder.

Dorus was een markant figuur in de jaren zestig die beroemd werd door zijn tv-programma’s en theatershows. De man achter deze artiest was Tom Manders die naast Dorus ook talent had als tekenaar en komiek.

Wie Tom Manders nu echt was, is minder bekend. Deze gedreven man had zich volgens velen in deze tijd zeker staande kunnen houden door zijn creativiteit en inventiviteit. Veel mensen kennen een aantal nummers zoals “Twee Motten”, “De Nachtwacht” maar ook door het nummer “Bij de Marine”.

Voor deze gelegenheid was de pers uitgenodigd op “de Zeven Provinciën” die ook de Marinekapel aan boord had die Dorus muzikaal verwelkomde. Het was bitterkoud buiten met 1 graad boven nul maar de cast van Dorus liet zich daar niet door weerhouden. Henk Poort, in de persoon van Dorus, kwam aan boord en na een vluchtige inspectie van de wacht aan de loopplank liep hij naar de microfoon en zong het nummer “Bij de marine” dat werd gevolgd door “Twee Motten”. Daarna was het tijd voor diverse interviews en de fotomomenten. Aanstaande maandag vindt de première plaats in de Schouwburg van Gouda.

Dorus bij de marine-14

Naast Henk Poort zit Johnny Kraaykamp als ervaren kracht in de cast. Daarnaast wordt de cast gevormd door muzikaal leider Marco Braam als Cor Steyn, muzikale alleskunner Diederick Ensink, allrounder Barbera van der Kaay en aanstormend talent Loïs van de Ven.

Een musical over het leven van Tom Manders en zijn alter ego DORUS

Bij De Marine, Speel De Clown, De Krokus en de Hyacint, De Figaro Parodie en uiteraard Twee Motten. Allemaal liedjes die niet meer weg te denken zijn uit ons collectieve geheugen. En allemaal liedjes van een icoon uit de Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis: DORUS, de alom geliefde en meest bekende zwerver van Nederland.

In “Een avond met Dorus” kruipt Henk Poort in de huid van de beminnelijke Dorus in het theatertje dat hem voor altijd beroemd heeft gemaakt: Saint Germain des Prés. Naast Dorus maken we tevens kennis met de persoon Tom Manders. Een ambitieuze man die steeds meer wil en op zijn pad niemand anders dan zichzelf vertrouwt en daarom alles zelf wil doen. We zien hoe een snor en brilletje als vermomming, hem eerst zijn vrijheid bieden, maar hem langzaam gevangen zetten.

Dorus bij de marine-16

Een avond met Dorus wordt een nostalgische avond die herinneringen aan vervlogen tijden doet herleven. Producent Albert Verlinde maakte eerder vergelijkbare biografische musicals zoals Ramses, Toon en Sonneveld, dus dat belooft wat!

Voor de fotoreportage klikt u hier

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.