Voor het eerst in de opvoeringsgeschiedenis van de musical Annie zal de rol van de president vertolkt worden door een vrouw. Zojuist werd in Shownieuws bekend gemaakt dat Doris Baaten (o.a. Was getekend Annie M.G. Schmidt en Fiddler on the Roof) deze rol op zich zal nemen. Baaten speelde in meer dan 18 musicals en mocht voor haar rol als Friedel van Galen in Hij Gelooft In Mij een Musical Award in ontvangst nemen.

13-koppige cast Annie de musical compleet

Naast de 30 kinderen die in Annie te zien zijn, is nu ook de 13-koppige cast compleet. Eva van Gessel zal naast Edwin Jonker te zien zijn in de rol van Grace Farrel, Oliver Warbucks’ loyale assistent. Sjoerd Spruijt en Myrthe Huber kruipen in de huid van de geniepige Rooster Hannigan en onnozele Lily Waldorf die samen met Miss Hannigan, gespeeld door Willemijn Verkaik, proberen om Annie en Warbucks op te lichten. Danny Houtkooper, Melinda de Vries, Dieter Spileers, Amanda Payne, Sammy Uivel, Michael Muyderman en Sterre Verschoor maken als ensemble de cast van Annie de musical compleet.

Roodharige heldin als stoer meisje van nu

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

Opvolger Fiddler on the Roof

Na het succes van de musical Fiddler on the Roof met Thomas Acda presenteert de Theateralliantie i.s.m. Mark Vijn Theaterproducties met hetzelfde creatieve team de hartverwarmende musical Annie. Na ruim zeven jaar is deze musicalsensatie opnieuw te zien in Nederland. Annie gaat op 1 december in het Chassé Theater in Breda in première en is daarna tot en met mei 2020 exclusief te zien in de volgende 13 Nederlandse theaters: De Harmonie (Leeuwarden), Stadsschouwburg en de Vereeniging (Nijmegen), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen), Zwolse Theaters (Zwolle), Wilminktheater (Enschede), MartiniPlaza (Groningen), Zuiderstandtheater (Den Haag), Schouwburg Het Park (Hoorn), Theater Orpheus (Apeldoorn), Chassé Theater (Breda), Luxor Theater (Rotterdam), Stadsschouwburg (Utrecht) en DeLaMar Theater (Amsterdam).

Theateralliantie

De Theateralliantie presenteert in nauwe samenwerking met theaters en producenten grootschalige kwaliteitsvoorstellingen aan het Nederlands publiek. Middels deze innovatieve constructie bracht de Theateralliantie Fiddler on the Roof, Selma Ann Louis, Sophie, The Color Purple, We zijn hier voor Robbie en The Addams Family. Vanaf september zal Amadeus in samenwerking met Het Nationale Theater te zien zijn in 13 Nederlandse theaters.

Mark Vijn Theaterproducties

Al 25 jaar produceert Mark Vijn theatervoorstellingen en was als producent onder andere verantwoordelijk voor Sweet Charity en Chess. In 2000 fuseerde zijn bedrijf met Stage Entertainment Nederland, waar Mark als producent verantwoordelijk was voor de musicals CopaCabana, A Chorus Line en het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie. In 2003 ging Mark Vijn verder als zelfstandig producent en produceerde onder andere Anatevka, Je Anne, Chicago en De Producers. Sinds 2008 produceert het bedrijf Het Zandkasteel, met 11 jaar de langstlopende kindermusical in Nederland.