Van Hoorne Theaterproducties is zijn geluk buiten de grenzen gaan beproeven en wel in België met de productie Doornroosje. Michael van Hoorne heeft gezien dat er beperkt amusement voor jonge kinderen in België is en is de samenwerking met MusicHall aangegaan.

Verhaal
Doornroosje is een mooie prinses die, als ze net is geboren, wordt bezocht door iedereen in het land, behalve het slechte stel Fien en Titus die daarvoor geen uitnodiging hebben ontvangen. Doordat zij niet zijn uitgenodigd, zijn Fien en Titus zo woedend dat ze een vloek uitspreken over de prinses. Als zij 21 is, zal zij zich prikken aan een spinnenwiel, in slaap vallen en nooit meer wakker worden. Ze kan alleen wakker worden als ze wordt gekust door de man van haar dromen. Het verhaal is op sommige punten iets aangepast maar de basis blijft bestaan waardoor het verhaal zeer herkenbaar is voor jong en oud.
Wat meteen opvalt aan het begin, is het grote kasteel. Er is gekozen voor minder rekwisieten en vrijwel geen decorwissels wat de voorstelling zeker ten goede komt. Op deze manier zit er meer snelheid in en blijf de spanning op een hoog niveau.

Daarnaast heeft regisseur Bas Groenenberg het script aangepast. Niet alleen in woordgebruik maar ook de grappen die Nederlands zijn moesten aangepast worden. De grappen van Titus waren gemaakt voor Michael van Hoorne die nu in de zaal zat en zijn rol gespeeld zag worden door Laurenz Horelbeke die een andere timing heeft. Datzelfde geldt voor Maja Van Honsté die de rol van de slechte fee op haar eigen manier speelt. Voor producent Michael van Hoorne was het een vreemde gewaarwording zijn rol gespeeld te zien worden door een ander. ‘Ik krijg het gevoel in een spiegel te kijken’ vertelt hij.

Doornroosje Antwerpen premiere-2

De hoofdrol van Doornroosje wordt gespeeld door Anne van Opstal die kan bogen op haar ervaring en geliefd is in België. Zij is de mooie Doornroosje die door veel meisjes aanbeden wordt. Deze mooie prinses spreekt tot de verbeelding van de kinderen. De dappere prins wordt gespeeld door Thomas van Goetham en zijn verschijning betovert alle jongens die zichtbaar best deze dappere prins willen zijn. Ook Hoflakei Coco ( Samuël Anthony ), Koningin Madeleine ( Anky De Frangh ), Koning Louis ( Mart Van Den Hout ), Goede Fee Fabiola ( Elke Buyle ) en Barones ( Marjolein Romeijnders ) bezorgden de kinderen een leuke middag. Vooral vocaal was de voorstelling sterk. 

Van het publiek wordt regelmatig verwacht dat men mee doet en ook de vierde wand wordt doorlopend doorbroken om de kinderen bij de voorstelling te betrekken. Het einde van de voorstelling is voor de volwassenen het einde maar voor de kinderen begint het dan pas. De sprookjesfiguren komen nog naar de foyer waar de kinderen samen met de cast op de foto kunnen of er een handtekening gevraagd kan worden. Het is het mooiste einde van de voorstelling die de kinderen kunnen bedenken.

Samenwerking
MusicHall presenteert in samenwerking met Van Hoorne Entertainment ‘Doornroosje, de sprookjesmusical’. Het Nederlandse productiehuis Van Hoorne Entertainment is al tien jaar specialist op het vlak van familie-entertainment. Jaarlijks bezoeken ruim 350.000 kinderen en hun (groot)ouders zijn minishows, theatervoorstellingen en live-events. De belangrijkste pijlers van Van Hoorne zijn toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Doornroosje Antwerpen premiere-7

Paas-musicals met extraatjes
Deze structurele samenwerking stelt Music Hall en Van Hoorne Entertainment in staat om voortaan elk jaar tijdens de paasvakantie een kwalitatieve en interactieve musical te presenteren, geschikt voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders.
Deze kindermusicals bieden net dat tikje meer dan alleen maar een mooie en fantasierijke voorstelling. Zo mogen kinderen uitgedost als hun favoriete sprookjesfiguur naar het theater komen en wie het mooiste verkleed is, krijgt na de voorstelling een sprookjesachtige prijs op het podium. De jonge bezoekers kunnen ook deelnemen aan knutselwedstrijden, waardoor ze kans maken op mooie prijzen, en na de voorstelling krijgt het publiek de kans om in de foyer van het theater de sprookjesfiguren te ontmoeten.

‘Doornroosje’ is de eerste in de rij
Vanaf maart 2014 brengen Music Hall en Van Hoorne Entertainment ‘Doornroosje, de musical’ voor kinderen van 2 tot 9 jaar en hun (groot)ouders in Kursaal Oostende, Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en het Ethias Theater in Hasselt. De komende jaren staan ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Roodkapje’ op het programma.

Van Hoorne heeft ook plannen het succes met de kindervoorstellingen verder uit te breiden in het buitenland en Duitsland lijkt de meest voor de hand liggende keuze te zijn. Daarmee zet Van Hoorne een volgende stap in haar specialisatie, entertainment voor kinderen.

Cast
Doornroosje: Anne Van Opstal
Droomprins: Thomas Van Goethem
Slechte Fee Fien: Maja Van Honsté
Slechte Fee Titus: Laurenz Hoorelbeke
Goede Fee Fabiola: Elke Buyle
Barones: Marjolein Romeijnders
Hoflakei Coco: Samuël Anthony
Koningin Madeleine: Anky De Frangh
Koning Louis: Mart Van Den Hout

Kijk voor meer informatie op http://www.musichall.be

Voor de fotoreportage klikt u hier

Lees ook:
Eerste repetitiedag musical Doornroosje