Deep Bridge brengt met ‘Doornroosje’ zijn allereerste sprookjesmusical. Deep Bridge werkt voor deze voorstellingen nauw samen met Van Hoorne Entertainment, dat al generatie na generatie in Nederland én Vlaanderen garant staat voor feeërieke voorstellingen vol interactiviteit en gelaagde humor, voor jong en oud. Deep Bridge is erin geslaagd om dit bestaande DNA te behouden en de harten van de jonge bezoekers te veroveren.

Verhaal
Doornroosje is een mooie prinses die, als ze net is geboren, wordt bezocht door iedereen in het land, behalve het slechte stel Fien en Titus die daarvoor geen uitnodiging hebben ontvangen. Doordat zij niet zijn uitgenodigd, zijn Fien en Titus zo woedend dat ze een vloek uitspreken over de prinses. Als zij 21 is, zal zij zich prikken aan een spinnenwiel, in slaap vallen en nooit meer wakker worden. Ze kan alleen wakker worden als ze wordt gekust door de man van haar dromen. Het verhaal is op sommige punten iets aangepast maar de basis blijft bestaan waardoor het verhaal zeer herkenbaar is voor jong en oud.

Doornroosje 2018 20

Opvallend
Wat meteen opvalt aan het begin, is het grote kasteel. Er is gekozen voor minder rekwisieten en vrijwel geen decorwissels wat de voorstelling zeker ten goede komt. Regisseur Bas Groenenberg heeft Doornroosje geregisseerd en het verhaal is in opzet simpeler geworden maar door onder andere het vaste decor en de snelheid van spelen is het geheel nog boeiender gemaakt. De spanningsboog van de kinderen blijft gedurende voorstelling hoog. Daarnaast is het script aangepast. Niet alleen in woordgebruik maar ook de grappen die Nederlands zijn, moesten aangepast worden. De grappen van Titus waren gemaakt voor Michael van Hoorne die nu in de zaal zat en zijn rol gespeeld zag worden door Laurenz Hoorelbeke die een andere timing heeft. Ook waren de grappen geactualiseerd ( o.a. met de #metoo grap ) Datzelfde geldt voor Jasmine Jaspers die de rol van de slechte fee op haar eigen manier speelt. Beiden slaagden erin om hun Nederlandse voorgangers te doen vergeten.

Doornroosje 2018 35

Hoofdrol
De hoofdrol van Doornroosje wordt gespeeld door Tinne Oltmans die kan bogen op haar ervaring en zeer geliefd is in België. Zij is de mooie Doornroosje die door veel meisjes aanbeden wordt. Deze mooie prinses spreekt tot de verbeelding van de kinderen. De dappere prins wordt gespeeld door Thomas van Goetham en zijn verschijning betovert alle jongens die zichtbaar best deze dappere prins willen zijn. Ook Coco ( Phaedra Segers ), Koningin ( Liv van Aelst ), Koning ( Walter Baele ), Goede Fee ( Line Ellegiers ) en Barones ( Nele Kintaert ) en de lakeien ( Idalie Samed, Charlotte Peetermans, Annelore van den Driessche en Lianne Loos ) bezorgden de kinderen een leuke avond.

Doornroosje 2018 25

Van het publiek wordt regelmatig verwacht dat men mee doet en ook de vierde wand wordt doorlopend doorbroken om de kinderen bij de voorstelling te betrekken. Het einde van de voorstelling is voor de volwassenen het einde maar voor de kinderen begint het dan pas. De kinderen mogen samen met de cast op de foto. Het is het mooiste einde van de voorstelling die de kinderen kunnen bedenken.

Doornroosje 2018 51

De voorstellingen van Van Hoorne zijn vaak sprookjes, maar dat is logisch gezien de doelgroep van deze voorstelling die ongeveer tussen de 4 en 8 jaar ligt. Sprookjes zijn ook de kracht van Van Hoorne. Uitgangspunt is wel dat er geen bloedige of enge scènes in voor komen en dat de kinderen een gezellige maar ook spannende voorstelling zien.

Meer informatie: https://deepbridge.be/shows/doornroosje/

Voor de fotoreportage klikt u hier.