‘Doornroosje’ de musical vanaf oktober in een cultuurcentrum bij u in de buurt! Mark Tijsmans en Afra Voesenek vervoegen cast als koning en koningin.

Na de Koningin Elisabethzaal, Theater Elckerlyc, Capitole en Ethias Theater gaat ‘Doornroosje‘dit najaar on tour! De productie strijkt vanaf 6 oktober neer in verschillende cultuurcentra in Vlaanderen.

De cast en het ensemble van de voorstelling werd lichtjes aangepast voor deze theatertour, maar geen nood: als toeschouwer krijg je nog steeds dezelfde, betoverende ervaring als voordien! Productiehuis Deep Bridge voegde twee nieuwe namen toe aan de cast van de sprookjesmusical: Mark Tijsmans vervangt Walter Baele als koning en Afra Voesenek vervangt Liv Van Aelst als koningin. Helle Vanderheyden is prinses -af en krijgt de rol van Goede Fee. Tinne Oltmans en Thomas Van Goethem blijven schitteren als prins en prinses.

MARK TIJSMANS

Mark Tijsmans vervangt Walter Baele als koning en Deep Bridge haalt daarmee opnieuw een multitalent in huis: de acteur raakte bij het grote publiek bekend door zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Flikken’. Verder was Mark de oprichter van de Ketnetband en daarmee ook een van de originele Ketnet wrappers!

Daarnaast verdiende Mark Tijsmans zijn sporen ook in ettelijke musicals: zo was hij oa te zien in ‘Peter Pan’, ‘Domino’, ‘Romeo & Julia’, ‘Mamma Mia!’ en ‘Camelot’.

In 2006 debuteerde hij als auteur met het boek ‘Het geheim van te veel torens’, waarna nog verschillende andere succesvolle jeugdboeken volgden. Hij won onder meer de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en werd enkele keren genomineerd voor de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos. Eerder dit jaar schreef en regisseerde Mark ook ‘Ridders van de ronde keukentafel’ voor Deep Bridge.

AFRA VOESENEK

Afra studeerde in 2004 af aan de opleiding Muziektheater van Codarts in Rotterdam. Na verschillende schoolproducties waaronder ‘Chicago’ en ‘Closer than ever’, kon ze meteen aan de slag als swing in haar eerste professionele productie, de hitmusical ‘Mamma Mia!’. Daarna volgden diverse producties waaronder de tour van ‘Love me just a little bit more’ (Kat), ‘Studio 100 sprookjesshow’ (lelijke eendje), ‘Beauty & the Beast’ Nederland en België (cover Belle), ‘Dora’s piratenavontuur’ van Studio 100 (Dora), ‘Les Misérables’, ‘Oliver’ (melkmeisje) en de 3D-musical ‘Alice in Wonderland’ met K3 van Studio 100.

Ook zong ze in het meisjeskoor Scala, is ze al jaren actief als zang- en muziekdocente, verleende ze haar stem onder andere aan de film “The golden Compass”, was te ze zien bij verschillende Musicalawardgala’s en is haar stem te horen op verscheidene castalbums.

Deep Bridge werkte voor de realisatie van Doornroosje nauw samen met Van Hoorne Entertainment, dat al generaties garant staat voor feeërieke voorstellingen vol interactiviteit en gelaagde humor voor jong en oud. Met ‘Doornroosje, de sprookjesmusical’ brengt Deep Bridge een voorstelling die toegankelijk is voor het breedst denkbare publiek, met bakken vol humor, uitmuntende muziek en aanstekelijke meezingers.

VOORSTELLINGEN

Za 6/10/2018 CC De Plombom, Ninove

Zo 07/10/2018 CC De Meent, Alsemberg

Zo 14/10/2018 CC Leopoldsburg, Leopoldsburg

Za 20/10/2018 CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg

Zo 21/10/2018 CC Het Getouw, Mol

Za 03/11/2018 Stadsschouwburg, Kortrijk

Za 17/11/2018 Stadsschouwburg, Brugge

Doornroosje On Tour loopt vanaf 6 oktober in een cultuurcentrum in uw buurt.Tickets bestel je via https://deepbridge.be/kalender/#doornroosje