De boeken van Paul van Loon blijven inspireren tot het maken van theatervoorstellingen. Na het succes van de eerste ‘Dolfje Weerwolfje’ werd het nu tijd voor een vervolg. Het verhaal begint dan ook met een volle maan en Dolfje (Luca Gielissen) als Weerwolfje bij zijn opa. Erg om een weerwolf te zijn vindt hij het niet meer. Daarom wil hij zijn vakantie bij opa vieren, want wie wil er nu mee naar Ibiza? Als hij een wedstrijdje wil doen naar de andere kant van het weerwolvenbos houdt opa hem tegen.

Opa (Finn Poncin) vertelt hem het verhaal van de wolf en de heks die verliefd op elkaar waren maar door druk van hun familie zou het niet mogen en dat moesten ze met de dood bekopen.

Sindsdien mochten Weerwolven niet meer in het heksenbos (dat aan de andere kant van het Weerwolvenbos ligt) komen. Maar Dolfje zou Dolfje niet zijn als hij op een nacht toch het Weerwolvenbos uitrent, het Heksenbos in. Dan leert hij Foeksia (Caitlynn van der Meer) kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar (Danny Westerweel) woont. Ze worden vriendjes. Foeksia houdt van mensen laten schrikken; WAKKABAKKABOE! roept ze steeds. Ze kan ook al een stil-sta-spreuk waarmee ze iedereen stil kan zetten. Dat blijkt later in het verhaal nog best handig te zijn.

Als de moerasheks, juf Minuul (Bente van den Brand) erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is, wordt Dolfje gevangen genomen.
Dan barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. “Wie wil er oorlog?!”, roept Minuul naar de zaal. De Oehoe Ballas, in de boom, zet het soldaat van Oranje melodietje in en dat is voor de volwassenen (die Bente wellicht nog uit SVO kennen) natuurlijk aanzet tot gegrinnik en gelach. Minuul haar sidekick, heks Strega (Pascalle Langhorst) heeft ook de lachers op haar hand. Door haar hysterische reacties en het onnozele in de rol is ze erg komisch om te zien.

Het moment dat Foeksia ‘een lesje janken’ krijgt gaan de kinderen helemaal los. Het nummer dat ook in de eerste show zat wordt ingezet en elk kind (en menig volwassene) zet het op een huilen; aaaahoeoeoeoe…

Nu Dolfje en Foeksia beste maatjes zijn is het tijd om de volwassenen te koppelen. Als blijkt dat de legende niet klopt gaan ze op zoek naar Wikka de bosgeest voor opheldering. Wanneer ze terugkomen staan alle partijen inmiddels recht tegenover elkaar, klaar voor de strijd. Kunnen ze de strijd staken?
Laten we dat nog niet verklappen, ga vooral zelf kijken!

Rick Engelkes Producties heeft wederom een hit in handen met deze komische, maar zeker ook spannende familievoorstelling. Na afloop maken we nog kennis met de andere kinderen die afwisselend Dolfje (Giando Lauwerens, Tygo Nupoort en Mees Sidler) en Foeksia (Lola van den Broek, Larissa van der Goes en Tzippy de Wolff) gaan spelen.

Voor de speellijst zie www.rep.nu

Lees ook:
Win twee vrijkaarten voor Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks

Scenefoto’s: Peggy de Haan
Slotapplausfoto’s en verslag: Mariska Steenbergen

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden