Vrijdag 12 april 2019 waren we te gast bij de première van Dogfight in GC de Kluize te Oosterzele.

“Te midden van het groeiend conflict in Zuid- Oost Azië, leren we drie jonge soldaten kennen die nog even het beest uithangen voor ze naar de oorlog moeten trekken. Ze bedenken een spel (“Dogfight) waarbij de soldaat die de lelijkste date meeneemt naar een feestje, de prijzenpot wint. Op zijn zoektocht naar een lelijke date, leert Korporaal Eddie Birdlace de naïeve serveerster Rose kennen. Zij is meteen onder de indruk van zijn charmes en gaat opgedoft naar het feest – haar allereerste feestje ooit. Het feestje komt echter abrupt tot een eind wanneer Rose te weten komt dat ze het onderwerp is van een weddenschap en wegstormt. Als Eddie echter even later zijn excuses aanbiedt en Rose op een echte date vraagt, is de basis gelegd voor een onverwacht liefdesverhaal.”

Bijzonder aan de voorstelling is het eenvoudige, maar toch eigentijdse decor waarin het verhaal zich afspeelt. Bewegende onderdelen die in verschillende posities kunnen worden gebracht, waardoor elke keer een nieuw scènebeeld ontstaat.

Het publiek wordt geraakt en meegenomen in een zowel komisch als aangrijpend verhaal. De cast is uitstekend en wordt begeleid door een evenzo uitstekend live-orkest.

Je wordt als publiek meegezogen in dit aangrijpende liefdesverhaal tussen twee jonge mensen, met de naderende oorlog op de achtergrond. De teksten worden ondersteund door prachtige nummers, die je meenemen in dit komische en aangrijpende verhaal. Een lach afgewisseld met een traan.

Dogfight is nog te zien op zaterdag 13 april (om 20u) en zondag 14 april (om 14u) in GC de Kluize te Oosterzele.

CAST: Fons Medaer, Floortje Joosten, Daan Keisse, Dries Strumane, Lyssa Tejero, Eline Goetgeluk, Jorina Rahoens, Lien Hermans, Bo De Laere, Tim Vereecken, Christof Saeys & Bernd Herremans

REGIE/CHOREOGRAFIE/VERTALING: Arne Schögler

ZANGCOACHING: Jos Vanden Abeele & Stephanie Vandendriessche

MUZIKALE LEIDING: An Verleysen

DECOR: Sharon Slabbinck & Dieter De Smedt

INFO EN TICKETS: karthago.be

Verslag: Elles Bennaars