Vier derdejaars studenten Muziektheater van Codarts Rotterdam, Juul van de Laar, Melissa Lodder, Lisa Schol en Isabel Pronk waren er klaar voor. Het beloofde een avond van uitersten te worden waarbij elke student in de vorm van een Integratie Concert haar of zijn visitekaartje af gaf. Een integraal concert bestaat uit vier nummers die los staan van elkaar waarbij de student diverse aspecten en stijlen kan laten horen.

Juul van de Laar

Juul van de Laar trapte zijn IC af met het nummer ‘Franklin Shepherd, Inc.’ Van Stephen Sondheim uit ‘Merrily we roll along’ om te vervolgen met ‘This is my hand’ waarbij hij mooi gebruik maakte van een spot die vanaf de zijkant op hem gericht was en het nummer mooi gedragen bracht. Hij vervolgde met een lekker jazzy nummer dat hij zichtbaar met veel plezier bracht. Juul sloot af met een eigen verhaal waarbij hij in eerste instantie een soort van rampscenario vertelde, vertelt door een man met een hoody waarbij hij weer in het heden terecht komt in als het ware zijn eigen wereld ten opzichte van de hele wereld die wellicht ooit zal vergaan.

Melissa Lodder

Melissa Lodder was de volgende die met haar IC weer heel anders begon met het mooie ‘Fly, Fly Away’ begeleid door een vleugel in een mooie setting in het theater.  Melissa vervolgde onder andere met het nummer ‘Fall In’ haar IC op een mooie wijze gevolgd door ‘Precious’ om af te sluiten met het swingende ‘Diamonds are a girls best friend’.  De diversiteit van Melissa in stijlen kwamen mooi tot haar recht met een mooi strak en denderend einde.

Lisa Schol

Lisa Schol begon haar IC met het nummer ‘Anyway’ uit ‘Tales from the Bad Years’ om te vervolgen met een strak nummer waarbij ze de choreografie zelf gemaakt had op het nummer ‘Bad Guy’. De combinatie van zang en mooie komische momenten en vooral strakke dans maakte dit nummer mooi om te zien en liet Lisa het theater op haar grondvesten trillen. Daarna schakelde Lisa moeiteloos over op een ballad dat ze als laatste nummer bracht.

Isabel Pronk

Isabel Pronk was de laatste in deze serie en ze begon met een mooie ballad die ze heel klein bracht om daarna te vervolgen met een mooi klassiek nummer. Het derde nummer dat Isabel bracht was Seeräuberjenny waarbij ze de scene er omheen tevens speelde met de hulp van drie medestudenten. Isabel sloot meer dan knallend af met stevig rocknummer waarbij ze haar talenten uitstekend toch haar recht laat komen. De diversiteit van Isabel kwam met deze IC uitstekend tot haar recht.

De IC’s van deze vier laat zien hoe divers de studenten opgeleid worden om al deze stijlen op de planken te brengen. Wij kunnen niet wachten op de Showcase, die 24 en 25 juni in het Oude Luxor gespeeld zal worden. Kaarten reserveren kan nu al. Klik hier voor meer informatie over Show and Tell hier voor meer informatie over Codarts.

Lees ook:
Codarts Show and Tell, een theatrale trip