Elk jaar spelen de derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie hun twintig minuten solo op de zolder van theater Carre. 

Kylian starte met zijn solo “De Manny”. Van baby’s tot plaswekker. Van strijken tot koken. Het leven van een Manny gaat niet over rozen. Maar hoe houd je je staande binnen een hecht gezin? Kylian is de Manny en zorgt voor het gezin maar op een gegeven moment ook voor de heer des huizes en wat gebeurt er dan als beide werelden op zijn kop worden gezet? Kylian heeft gekozen voor een mooi serieus verhaal wat hem goed af gaat met mooie ballads in een solo die mooi en klein gespeeld wordt.

2015 2016 derdejaars Zus 19

Megan brengt haar solo “In het holst van de bol”. Zij vertelt het verhaal van een waarzegster die sterren en het universum in handen en de wijsheid in pacht heeft. Ze heeft alles, maar wat weet ze nou eigenlijk? Ze kijkt in haar kristallenbol maar die weigert in haar eigen toekomst te kijken. Het voelt voor haar of haar hart achter tralies zit. Ze weet alles maar eigenlijk weet ze niets. De onmacht van een vrouw die de controle heeft over anderen maar niet over haar eigen leven.

2015 2016 derdejaars Zus 30

Lucas en Pascalle, spelen hun solo “De Beauty en de Nerd”. Chanel zoekt een topmodel en het WK Wii Spots moet nog gaan beginnen, maar twee deelnemers leren hier een wijze les: Ware schoonheid vind je binnenin. De plots zijn komisch en geeft zonder meer munitie om lekker in de escaleren. Lucas en Pascalle weten hun weg daarin moeiteloos te vinden en escaleren in het verhaal met een hoog sprookjesgehalte.

2015 2016 derdejaars Zus 57

Sterre speelt haar solo “Ultiem Gelukt”. Voor wie doe je het eigenlijk? Ben je niet goed zoals je bent? Waarom blijf je sleutelen tot het puzzeltje klaar is? Een streven naar perfectie. Dat is het. Uiteindelijk ben ik Ultiem Gelukt. Wat nu als het echt geluk tussen je handen wegglipt en je alleen in deze wereld staat. Zit die perfectie toch niet van binnen en is dat eigenlijk ook niet te betalen? Sterre verteld mooi het verhaal van deze gemaakte vrouw die het geluk ontbeert en haar heil zoekt in plastische chirurgie en rijke mannen die ze van de hand doet voor haar hartje te veel verpletterd wordt.

2015 2016 derdejaars Zus 69

Bela bracht zijn solo “Een foto zegt meer”. Hoe het licht zich probeert te ontworstelen aan de schaduw maar zonder schaduw er geen licht meer is. Bela speelt zijn solo ingetogen en speelt met het licht terwijl hij het verhaal van hem en zijn vriendin vertelt. Die vrouw die drie jaar lang elke week bij hem langskomt en waarvan hij dan een foto maakt. Een foto om haar perfectie te laten voelen die haar man haar niet geeft. Zij is zijn licht en ze worden verliefd maar het licht moet hij delen. De onbekende vrouw verdwijnt uit zijn leven. Bela verteld het verhaal met een mooie gevoel zonder te verdrinken in een poel van emoties.

2015 2016 derdejaars Zus 83

Deze eerste solo’s werden afgesloten met het nummer “Alleen voor vandaag” waarmee de eerste serie van Klein Carre is afgesloten waarbij iedere student zijn eigen bijdrage heeft kunnen geven voor zij aan de afstudeervoorstelling zullen beginnen, “The Wild Party”.

Voor de fotoreportage klikt u hier