In het Jan van Besouw theater in Goirle speelden de derdejaars musicaltheater studenten van de Fontys Hogeschool hun versie van de musical ‘Company’ van Stephen Sondheim.

Company

‘Company’ is het verhaal over Robert en zijn vrienden. Robert is jarig en hij wordt vijfendertig jaar oud. Al zijn vrienden zijn inmiddels getrouwd of hebben een vaste relatie. Robert is de enige die deze stap nog niet gezet heeft. Hij is een soepele stadse womanizer, die niet in staat is gebleken in zijn leven enige emotionele verbintenis aan te gaan. Zijn getrouwde vrienden zijn niet echt reclame voor de huwelijkse staat en bombarderen hem maar al te graag met hun goedbedoelde meningen en adviezen. Robert raakt meer en meer verward en wordt geconfronteerd met zijn eigen angsten.

In tegenstelling tot de meeste musicals die op een boek zijn gebaseerd en een duidelijk afgebakend plot volgen, bestaat Company uit korte scènes, gepresenteerd in willekeurige volgorde. Ze zijn met elkaar verbonden door het feest ter gelegenheid van de verjaardag van Robert, om wie het verhaal draait.

Deze musical is absoluut komisch, kent indringende en onroerende momenten en is voorzien van schitterende muziek van de sublieme componist, Stephen Sondheim.

Live orkest

De cast werd ondersteund door een geweldig orkest dat hen optimaal begeleidde in deze musical die complexe muziek kent. De nummers werden door studenten op een mooie manier gezongen en gespeeld wat niet eenvoudig is. Elk personage werd op een geweldige manier neergezet waarbij de bonte aaneenschakeling van personages die de revue passeerden regelmatig op de lachspieren werkten maar ook het contrast kenden van ontroerende momenten.

Het toneel bestond uit een grote rechthoek met daarom heen een soort van catwalk waarin ook alle rekwisieten zijn verwerkt. Alles speelde zich hoofdzakelijk af in de rechthoek en soms op en rondom de catwalk. Spel, dans en zang waren tot in elk detail uitstekend verzorgd. Zelfs het scheuren van een broek en een gebroken biljartkeu kon de cast niet uit hun concentratie brengen en er werd gedreven gespeeld tijdens deze matineevoorstelling. De derdejaars hebben een mooie voorstelling neergezet die een mooie afsluiting vormt op hun derde studiejaar.

Cast:

Brecht van Arnhem, Chris Schep, Maud Stroux, Jimi Hendrikse, Rosanne Pits, Joris de Hoop, Marit Dollevoet, Michael Muyderman, Juliette van Tongeren, Ricky Kooyenga, Danique Bol, Sammy Uivel, Nori de Winter en Pascalle Langhorst.

Creatives

Regie: Caroline Frerichs
Choreografie: Martin Michel
Vocal coaching: Jack Breikers
Muzikale Leider: Hans Avontuur
Aanvullende choreografie: Tim van Straeten
Assistent Regie, Productie en Choreografie: Liesanne van Dongen
Geluid: Dennis van Vleuten
Licht: Will Taubert
Stagemanager: Gerrit Oldenburg