De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie spelen de komende dagen hun voorstelling “Broken Carousel” onder de bezielende musikale leiding van Hilmar Leujes.

Jamie Kampinga en Janneke Hetharia speelden samen in het korte verhaal “Een nieuwe bladzijde”. Een vrouw is bezig met het schrijven van een boek maar kan de inspiratie niet vinden. Iemand uit haar verleden probeert haar te helpen.

Tanja Pieksma vertelde in haar solo “Quite-moi” het verhaal van een vrouw die wacht op haar man waar ze veel van houdt. Als hij thuiskomt, bekommerd hij zich niet om haar en loopt meteen naar boven. Wat doe je dan?

 Broken Carousel 20  Broken Carousel 30  Broken Carousel 42

Mylène Evers en Nino Ruiter speelden in hun voorstelling “Leeg” het verhaal van twee personen die naast elkaar komen wonen. Wat een ontluikende liefde lijkt te worden is meer dan het echter lijkt. Zeker als de vrouw onverwachts in de woning van de man gaat kijken.

Marenka Bakker speelt in haar solo “Held” een vrouw die studeert aan de superheldenschool. Want wie wil er geen superheld worden? Zal dat haar ook lukken?

Carmen Koster en Sjors Arts vertellen in hun duo-voorstelling “ Om te janken, zo mooi” het verhaal van twee vrienden die allebei een nieuw begin maken in hun leven en beiden uit hun relatie stappen. Hij gaat naar Frankrijk, zij naar Amsterdam. Maar als je dan alleen begint, wat doe je dan?

 Broken Carousel 67  Broken Carousel 79

Femke Dassen vertelt in haar solo, “Voorgoed” het verhaal van een vrouw die dolgelukkig is met haar man. Verliefd wacht zij op de thuiskomst van haar man maar komt hij wel thuis?

In hun duo-voorstelling “Een leven in dozen” van Marieke Palmer en Naomi Moerdijk pakken ze samen de spullen in van hun overleden oma. Tijdens dat inpakken komen allerlei emoties naar boven.

Als afsluiting speelden Alisa Opari Luzi, Babbe van Kraaij, Dennis Otter, Ewout Heijbroek en Ginny de Bruin “Maze called life”. Met behulp van een videocamera maar vooral goede muziek laten ze zien hoe tijdloos muziek kan zijn met nummers van o.a. The Doors en de Rolling Stones.

 Broken Carousel 91  Broken Carousel 93

Deze Broken Carousel was een mooie mengeling van verschillende verhalen, stijlen en muziek die verrassende uitkomsten kent. Het feit dat het om korte voorstellingen gaat, maakte het dynamisch en boeiend om naar te kijken en van te genieten. Na “Broken Carousel” wachten de kerstvoorstellingen van alle groepen en zullen de derdejaars ook nog projecten doen voor hun afstudeervoorstelling.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.