Chris Schep, Denise Huls, Charley Yntema, Stef Pits, Ruth Sahertian en Simone ten Brinke waren dit keer aan de beurt tijdens de solo’s van de derdejaars van de Frank Sanders Akademie met de naam “Zo”. Na deel een, “Zus”, een logische keuze.

Stef mocht beginnen met zijn solo “Niet de boy next door”. Stef vertelde het verhaal van Henny Koks, directeur van Koks Dierenvoeding die de verantwoordelijkheid voor het familiebedrijf en zijn gezin heeft. Maar hij draagt ook een groot geheim met zich mee. Hij wil optreden en vrij zijn van alle verplichtingen van zijn werk. Henny is niet The Boy Next Door. En vandaag is de dag dat iedereen dat mag weten. Henny wil optreden en een ander leven leiden, een tweede leven. Als directeur kan dat eigenlijk niet tijdens een bonte avond van de medewerkers van zijn bedrijf, georganiseerd door Gerda, de rol die Stef ook speelt. Kiest hij ervoor om mee te doen of blijft hij de directeur?

derdejaars Klein Carre Zo 21

Denise speelde in haar solo “Het taboe van weggaan” het verhaal van een vrouw die haar zwaar zieke man verlaat. Als ze op het vliegveld op haar vlucht wacht naar Bali, slaat de twijfel toe of staat haar beslissing vast? Soms moet je afscheid nemen van iemand om te voorkomen dat je afscheid neemt van jezelf. Wanneer ben je dan egoïstisch? Ga… en maak je geluk wakker of nog even niet? Denise gaat terug in de tijd toen ze haar vriend net kende. Als hij op een gegeven moment zwaar ziek wordt, verandert alles. Hoe ver ga je voor je stopt met jezelf weg te cijferen? Die gedachten gaan door haar heen op het vliegveld. Als ze dan app-jes ontvangt vol verwijten, blijft ze toch bij haar plan. Dan ontvangt ze een app van haar zus die haar steunt in haar beslissing. Ze gaat toch op weg naar Bali.

derdejaars Klein Carre Zo 36

Chris vertelde met zijn solo, “Recht” het verhaal van Sjoerd die na het overlijden van zijn vader de praktijk van zijn vader wilt voortzetten. Maar als blijkt dat zijn stiefbroers ineens de belangrijkste erfgenamen zijn, ziet hij het kantoor aan zijn neus voorbij gaan. Toch ziet hij een kans om zijn erfdeel terug te krijgen. Doet hij dat door list en bedrog of gaat hij eerlijk zijn doel bereiken? Wat kan hij doen om er toch voor te zorgen dat hij de erfenis weer terug krijgt?  Of helpt zijn overleden vader een handje? Als hij denkt de zaak in zijn voordeel te kunnen beslissen, grijpen zijn stiefbroers weer in. Als hij dan machteloos voor de rechtbank staat, slaat zijn vader een allerlaatste maal toe.

derdejaars Klein Carre Zo 48

Charley gaf haar solo de titel “Het Sterkste Geslacht”. Een man, een man. Een vrouw, een vrouw. When God created man, she was only joking. Charley vertelt twee verhalen over vrouwen. Eerst schetst ze het verhaal van een vrouw die zich geheel wegcijfert voor haar man en emphatisch en zorgzaam is voor haar man die maar een boer is. Daarna vertelt ze de geschiedenis van het vechten voor gelijke rechten voor vrouwen en dan niet dat van de aanrecht. Tegenover de vrouw die alles doet voor haar man, zet ze een vrouw die haar mannetje staat. Deze vrouw gaat het overnemen van de mannen want vrouwen zijn uiteindelijke het sterkste geslacht. De relatie van Tarzan en Jane wordt door Charley gebruikt. Jane wil gelijkwaardig behandeld worden en dat dwingt ze dan ook af. De man heeft spieren maar vrouwen hebben de macht. 

derdejaars Klein Carre Zo 65

Ruth en Simone spelen hun duo Sterrenstof. Iedereen weet hoe het is afgelopen met de iconen Marilyn Monroe en Amy Winehouse. Maar hoe heeft het zo ver kunnen komen? Simone en Ruth hebben met hun solo een poging gedaan de laatste uren van Amy te laten zien. Het duo begint met de kamer van Amy waar ze vecht tegen haar verslaving aan pillen en alcohol. Als Marilyn ineens vanuit het niets in het leven verschijnt, is Amy totaal verbaasd. Amy is helemaal idolaat van Marilyn die in haar leven vele mannenharten op hol liet slaan. Amy is gek op haar vriend Ritch die dag en nacht voor haar klaar staat maar ondanks dat is er toch een grote leegte in haar leven. Als ze in aanwezigheid van Mitch Marilyn ziet, die er alleen in haar verbeelding is, slaan haar twijfel toe. Was Marilyn wel zo gelukkig als ze zegt. Amy wordt gevonden door haar vriend als ze toch voor de drank bezweken is.

derdejaars Klein Carre Zo 95

De studenten lieten vijf verschillende verhalen zien die stuk voor stuk boeiden. De muzikale leiding was in handen van Billy Maluw. 

Klik hier voor de fotoreportage.

De derdejaars studenten zijn nu klaar met hun solo’s en gaan nu beginnen aan hun afstudeervoorstelling “The Wild Party” die zal worden gespeeld in de Kleine Komedie in Amsterdam. Kaarten kunt u hier bestellen.