‘Mens, durf te leven!’ Wie kent het nummer niet? Dit was een van de nummers die de derdejaars studenten brachten in een tot een nachtclub omgebouwde studio op de Frank Sanders Akademie aan de Posjesweg in Amsterdam.

Het theater kon slechts 30 personen bevatten en de sfeer die daarmee gecreëerd werd, was mooi, persoonlijk en intiem. Het publiek zat als het ware bovenop het toneel. De studenten waren schitterend gekleed om hun eigen voorstelling in stijl te presenteren, wat absoluut gelukt is.

De voorstelling werd in twee versies en in wisselende samenstelling gespeeld om iedereen in de gelegenheid te stellen een solo te spelen.

Mens, durf te leven

Anno 2018 is Nederland ontzettend open-minded. We zijn tolerant en onbevooroordeeld. Taboes kennen we bijna niet meer en iedereen is gelijk. Dat was vroeger wel anders. De studenten namen hun publiek mee op reis door verschillende decennia van de vorige eeuw. Aan de hand van Nederlands cabaretrepertoire uit die periode schetsten zij een beeld van de maatschappij van toen. Gelukkig zit die maatschappij tegenwoordig heel anders in elkaar. Toch?

Tijdloos repertoire

De studenten brachten op een mooie indringende wijze nummers zoals onder andere Kind van vandaag, Afscheidsbrief van een lelijk meisje, Welterusten meneer de president, Duidelijk zo, Zo tolerant en Ruik je dat. Nummers die hun waarde absoluut niet verloren hebben en die de studenten met respect en op passende wijze op de planken brachten.

Afstuderen

De studenten hebben hiermee een eerste stap gezet in hun laatste studiejaar waarin ze afstuderen en waarbij nog twee momenten volgen waarin zij kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Aan het einde van het jaar zullen zij hun afstudeervoorstelling presenteren in het theater.

Cast en creatives

Cast: Ilja Boer, Jaimy Boetekees, Isa Gommers, Charlotte Ha, Caitlin Hullegien, Jarno Korf, Marie-Annet Kuipers, Ashanti Lavooij, Willianne Liemborg, Sarah Mok, Rafaël Ravenswaaij, Anne Ruitenberg, Wouter Smeulders, Merel Vrijhof en Rosalie van der Wolf

Samenstelling en regie: Frank Sanders
Muzikale leiding: Billy Maluw

Lees ook:
Kerstvoorstelling tweedejaars Frank Sanders Akademie
Vuile Was, beter een goede buur dan een verre vriend! Toch?

Klik hier voor meer informatie over de Frank Sanders Akademie