In het World Forum te Den Haag, dat meestal toneel staat voor belangrijke politieke en zakelijke bijeenkomsten, wordt nu en dan een mooie musical vertoont. Dit keer was het de beurt aan de comedy musical The Addams Family die al eerder in Hengelo, Rotterdam en Apeldoorn te zien was.

The Addams Family

The Addams Family vertelt het verhaal over de familie Addams. Wednesday, de dochter, wordt verliefd op een normale jongen. Het enige probleem is dat haar familie nogal abnormaal is. Haar broertje wordt het liefst gemarteld, haar ouders hebben regelmatig zwaard vechten en haar oma is meer dood dan levend. Er vindt een diner plaats met de twee families wat uiteraard leidt tot de nodige spanning, verwarring en vooral humoristische momenten.

Ook in Den Haag schittert deze fantastisch musical in het grote theater. Het theater is misschien wat stijfjes ingericht in vergelijking tot het prachtige decor maar dat vergeet je al snel zodra de eerste noten worden gespeeld. De show komt wat traag op gang maar al snel heeft de cast, met o.a. Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Tony Neef de smaak te pakken.

De show is zeer divers, van kleine grappige momentjes met Lurch, gespeeld door Raymond Paardekooper, die zijn iconische grom doet, tot uitgedoste solo’s van Pia Douwes en de prachtige solo van Marjolein Teepen. Ook Mylène d’Anjou pakt haar moment later in de musical en zelfs het orkest wist de hele zaal aan het lachen te krijgen.

Ondanks dat de tekst misschien iets te ver-Nederlandst is, met grapjes over recente politieke onderwerpen en bn-ers, werkt de vertaling van Jon van Eerd en komt het verhaal goed en duidelijk over, zonder de originele sfeer van The Addams Family te verliezen.

The Addams Family draait in het World Forum tot 13 januari 2019, daarna verplaatsen ze zich naar het noorden van ons land. Wees er dus snel bij en bestel uw kaarten want deze show met bijzonder decor, een prachtige cast een sterk verhaal, wil je zeker niet missen!

Lees ook:
De première van The Addams Family, De Blog van Terence van der Loo
The Addams Family is van abnormaal hoog niveau

Klik hier voor meer slotapplausfoto’s

Foto’s en verslag Nicole van den Berg