Wat een feestje was het gisteren in de Lotto Arena! Deep Bridge wist voor zijn de 2de editie van The Christmas Show dan ook enkele grote namen te strikken.  Doe daar dan nog een feeëriek podium, live orkest, geweldig kinderkoor, dynamisch showballet én indrukwekkende acts bij, en je krijgt een succesformule die nog vele jaren meegaat.

In de anderhalf uur durende show wisselden sfeervolle kerstnummers, enkele klassiekers en ook best wel wat feestnummers elkaar af.  Met een zeer sterk ‘Halleluja’, gebracht door de 7 hoofdrolspelers van de show (Goele De Raedt, Nordin de Moor, Tinne Oltmans, Wannes Lacroix, Hans Peter Janssens, Belle Perez en Christoff) werd de trend meteen gezet : breng 7 topartiesten samen op een podium en de vonken spatten eraf! 

Goele De Raedt zong de pannen van het Lotto Arena-dak en maakte indruk met haar versie van ‘This is me’.  Wát een stem! Ook kroop ze even in de huid van Maria, wanneer ze samen met een deel van het kinderkoor enkele nummers uit ‘The sound of Music’ bracht . Volgend jaar in december brengt Deep Bridge zijn versie van deze klassieker op de planken in de Stadsschouwburg.  Wie er dan de rol van Maria zal spelen is nog niet geweten, maar we weten wél dat de rol van Kapitein Von Trapp vertolkt zal worden door Koen van Impe, die op de Christmas Show alvast het mooie ‘Edelweiss’ liet horen.  Een extra pluim hoort thuis op de hoed van Goele De Raedt, omdat zij tijdens de repetitieperiode zangcoach van dienst was voor het kinder- en jongerenkoor, en dat naast het instuderen van haar eigen nummers.  Straffe madam!

Tijdens ‘Silent night’ was het genieten van de volle, warme stem van Nordin De Moor. Jammer dat het nummer zo snel voorbij was; we want ‘Moor’!  Belle Perez bracht met enkele eigen nummers even de Spaanse zon naar de Lotto Arena, en haar versie van ‘All I want for Christmas’ deed het publiek uit de bol gaan.  Wannes Lacroix (The  Voice Kids) bewees nog maar eens dat hij ondanks zijn jonge leeftijd een grote meneer is in de muziekwereld; ‘Never enough’ bracht hij met zoveel passie en muzikale perfectie dat het menig toeschouwer kippenvel bezorgde.  Die jongen heeft verdomd veel in zijn mars.

Hans Peter Janssens betoverde het publiek onder andere met een prachtig en sereen gebracht Adeste Fidelis, daarbij op de achtergrond ondersteund door het geweldige koor, dat met dit nummer ongetwijfeld voor een grote uitdaging stond ( én die tot een goed einde bracht!).  En Tinne Oltmans? Haar prestatie was misschien nog wel de strafste van allemaal : dat ze een mooie, heldere stem heeft wisten we al van toen ze nog bij ‘The Ghost Rockers’ zong.  Maar de manier waarop ze het prachtige ‘Shallow’ zong (in duet met André Hazes) bracht iedereen in verbazing : nooit gedacht dat er uit zo’n frêle dame zo’n krachtige belt kon komen.  Ja wadde! Even later hoorden we dan weer een lieve, meisjesachtige versie van ‘Santa tell me’.  Oh, wat kijken we al uit naar de musical ‘Mamma Mia’ met Tinne in de hoofdrol!

Voor de meezingmomenten zorgde top of the bill Christoff met nummers als ‘De 7 zonden’ en ‘Sweet Caroline’; de handjes gingen de lucht in en er werd duchtig meegezongen.  Maar bij publiekstrekker André Hazes ging het dak er pas helemáál af tijdens het nummer ‘Leef’, dat luidkeels werd meegezongen door een volle Lotto Arena.

Voor en tijdens de show kon het publiek ook genieten van enkele knappe circusacts : steltenlopers, éénwielers, jongleurs en acrobatie-acts droegen bij tot het magische karakter van de voorstelling. En wanneer aan het einde van de show ook nog eens de Kerstman ten tonele verscheen, was deze Christmas Show écht af.  Als relatief jong productiehuis zet Deep Bridge hier een show van formaat neer die een  hoog niveau haalt op alle gebied.  Een huzarenstukje! Wij kijken al uit naar volgend jaar, wanneer de Christmas Show op 20 december plaats zal vinden in de Stadsschouwburg.  Tot dan! 

Ingrid Somers