Musical- en entertainmentproducent Deep Bridge presenteert ‘The Musical Academy’, voor jongeren met een passie voor musical. Vanaf dit najaar worden er tijdens het weekend en schoolvakanties stages, masterclasses en opleidingen georganiseerd voor jong talent vanaf 6 jaar. Deep Bridge neemt dit initiatief na het succes van ‘Ridders van de ronde keukentafel’, een voorstelling gespeeld door 28 enthousiaste jongeren.

Een blijvend podium voor jong talent

In augustus 2017 startten de repetities voor de jongerenvoorstelling ‘Ridders van de ronde keukentafel’, naar het boek van Mark Tijsmans. Tijdens de zomervakantie en de daaropvolgende weekends gaven 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde als natuurtalenten, het beste van zichzelf. Er werd hard gewerkt, veel plezier gemaakt én er ontstonden nieuwe vriendschappen. Het werd nogmaals duidelijk dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent.

Tijdens de herfstvakantie van vorig jaar ging de voorstelling, de allereerste productie van Deep Bridge, in première en de recensies en reacties van het publiek spraken voor zich. De sfeer in de groep was er één waar Deep Bridge als producent alleen maar van kon dromen. Zoveel enthousiasme en inzet moest en zou een vervolg krijgen.

En dat vervolg is vandaag bekend. Met erg veel goesting lanceert Deep Bridge ‘The Musical Academy’. Deep Bridge wil blijven investeren in jong talent, talent met een passie voor musical, dat niet altijd kiest voor een professionele zang-, dans- of acteeropleiding. Deep Bridge wil dat jonge talent ook blijvend een podium bieden.

Op maat gemaakte programma’s

‘The Musical Academy’ zal vanaf het najaar van 2018 stages, masterclasses en opleidingen organiseren. In op maat gemaakte programma’s haalt elke deelnemer het beste uit zichzelf en wordt er vooral heel veel plezier gemaakt! Onder leiding van topdocenten wordt er gewerkt aan zang, dans, acteren en zelfs componeren. De jonge talenten krijgen ook een podium om hun verfijnde vaardigheden te tonen en mogen aantreden in minstens één voorstelling per jaar. Er zijn groepen met en zonder selectie, dus iedereen kan meedoen!

De link met Deep Bridge zorgt voor bijzondere kansen. De jongeren kunnen zich opgeven voor audities, er zijn gastlessen van de top uit de Vlaamse musical, je wordt uitgenodigd om bij grote musicals een kijkje achter de schermen te nemen en één keer per jaar gaan we musicals kijken op de West End.

Opvolger ‘Ridders van de ronde keukentafel’ bekend

Elke twee jaar wordt er een grote musical geprogrammeerd met het talent uit ‘The Musical Academy’, net zoals bij ‘Ridders van de ronde keukentafel’. De eerste opvolger is alvast bekend: we kiezen opnieuw voor de musicalbewerking van een boek van Mark Tijsmans. In het najaar van 2019 gaat ‘Het geheim van te veel torens’ in première. Mark tekent opnieuw voor script en regie.

Net voor de laatste voorstelling vandaag kreeg de cast van ‘Ridders van de ronde keukentafel’ een wild card voor deze voorstelling. Wie van de huidige jongerencast wil meedoen aan deze musical, is nu al verzekerd van een plaats.

Midden juni worden alle plannen en opleidingen van ‘The Musical Academy’ concreet gecommuniceerd. Vanaf nu is ‘The Musical Academy’ actief op Facebook en Instagram, waar iedereen op de hoogte wordt gebracht van de concrete plannen.

Meer informatie vind je op https://deepbridge.be/