Op het Landgoed De Paltz speelde een bijzondere voorstelling op een bijzondere locatie, “De 7 brieven”. Bij binnenkomst op het landgoed loop je als het ware het sprookje in van Landgoed De Paltz dat gelegen is in een bosrijk gebied bij Soest.

Alleen de wandeling is al mooi, maar aangekomen in de villa begint de belevenis al. De setting is apart en past helemaal in het verhaal van “De 7 Brieven”. De voorstelling wordt gespeeld in De Kapschuur, een lichte zaal met veel glas waarbij er wordt gespeeld over de gehele breedte van de zaal.

“De 7 Brieven” is een Commedia dell’arte voorstelling geschreven door Herman van Veen en geregisseerd door Femke Krist en Herman van Veen. De voorstelling wordt uitgevoerd door het Harlekijn Muziektheater. Het verhaal vertelt over de Paltz en Soestdijk, met daarbij klassieke muziek en zang.

De 7 brieven-45

De hoofdpersoon is een jongeman die op zoek is naar zijn moordenaar. Het verhaal speelt zich grotendeels af aan het hof van Frederik de Grote, die leefde van 1712 tot 1786. De cast, bestaande uit Femke Krist, Barbara de Wit, Pieter van Nieuwenhuyzen, Rikkert van Huisstede, Jolien Kistemaker, Saskia Egtberts en Annerie van Loenen blijken stuk voor stuk multi talenten. Zang en spel zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, waarbij de gehele ruimte in, maar ook buiten de schuur, wordt gebruikt om het verhaal te vertellen. Daarnaast speelt iedereen uit de cast wel een muziekinstrument wat bijzonder is en voorstelling verrijkt. Het verhaal wordt fris en levendig gespeeld met gevoel voor humor die je ook mag verwachten bij een dergelijke voorstelling in de stijl van Commedia dell’arte. Doordat het verhaal over de hele breedte van de zaal wordt verteld, komt het helemaal tot zijn recht, mede door het gebruik van de buitenruimte.

De 7 brieven-55

Er is sprake van diverse dubbel rollen. Voor het publiek is het steeds duidelijk welk personage gespeeld wordt door het gebruik van maskers en andere attributen, die creatief worden gebruikt. De kapschuur is klein maar intiem en er is gezorgd voor een goede akoestiek , waardoor de muzikale kwaliteiten van deze cast volledig tot zijn recht komen. Deze voorstelling is alleen nog vandaag om 15.00 te zien.

Meer informatie over de voorstelling en Landgoed De Paltz vindt u op www.hermanvanveenartscenter.com.

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.