Na Nandi van Beurden(Op zoek naar Maria), Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro) wonnen Tristan en Danique de felbegeerde hoofdrollen in een musical. Dit jaar ging het om de musical Grease. De finaleshow was live te zien op NPO 1 en werd gepresenteerd door Frits Sissing.

 

Tristan en Danique stonden samen met Magtel, Victor, Dominique en Paul in de finale. In een spannende laatste liveshow namen de finalisten het tegen elkaar op met verschillende groepsoptredens en individuele nummers. Winnares Danique zong ‘She Used To Be Mine’ en winnaar Tristan vertolkte ‘I’m Alive.’ De uiteindelijke beslissing lag volledig in handen van het Nederlandse publiek, de kijker. Tristan en Danique kregen in de finale de meeste stemmen. De verdeling was bij de Danny’s 59% voor Tristan en 41 % voor Victor. Bij de dames was de verdeling spannender en wel Danique 52 % en Magtel 48%.

Voorafgaand aan de uiteindelijke finale moesten Dominique en Paul afvallen ondanks hun sterkte performance maar er konden er natuurlijk maar twee winnen en daarna moesten Magtel en Victor de overwinning laten aan Danique en Tristan.

Grease, de musical

De musical Grease is een fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren komt er volgend seizoen een nieuwe frisse versie van deze musical naar de theaters. Het wordt een feest voor jong en oud met een cast van 24 talenten, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Als we de cast bekijken op de site van de producent zien we dat deelnemers Davy Reedijk en Imahni Tsolakis al een rol te pakken hebben in de musical. 

Website greasemusical.nl

De cast:

TRISTAN VAN DER LINGEN – Danny

DANIQUE GRAANOOGST – Sandy

JONATHAN VROEGE – Kenickie

MARJOLIJN TOUW – Miss Lynch

WILLIAM SPAAIJ – Vince Fontaine/ Teen Angel

JULES AVERY – Doody

GINO KORSEL – Roger

ESMEE DEKKER – Rizzo

BEAU JONES – Sonny

LUUK HAAZE – Eugene

SEM BACH – Ensemble man

MARNIX LENSELNK – Ensemble man

DAVY REEDIJK – Ensemble man

CHEYENNE LATUL – Frenchy

MAXIME KARSTEN – Jan

JOANNE ROZAL – Marty

KAYLEE PETERS – Patty Simcox

ELISE WANNER – Cha Cha

DIJN KASTJE – Ensemble vrouw

MANON VAN RIEL – Ensemble vrouw

IMAHNI TSOLAKIS – Ensemble vrouw

SWEN OVERMAN – On stage swing man (ass DC)

DAVY VAN DER LUBBE – Off stage swing man

ISABELLE VERHOEVEN – On stage swing vrouw

LYSANNE VAN DER SIJS – Off stage swing vrouw (DC)