Zoë weet het zeker: ze wil later werken bij afdeling Ocean in Burgers’ Zoo. Al haar aandacht gaat uit naar de prachtige vissen die daar zwemmen. Haar moeder vindt dat ze nog wel het een en ander moet leren over de vissen. Dat vindt Zoë een goed idee. Ze leest een boek over vissen en heeft het bijna uit, wanneer haar moeder roept dat ze echt moet slapen.

Zoë fantaseert nog even wat na en komt tot de conclusie dat het wel heel erg leuk zou zijn als vissen zouden kunnen praten. Met deze gedachte valt ze in slaap en komt ze in de wonderlijke onderwaterwereld terecht waar ze kan praten met haar favoriete vissen. Zo heb je aardige Angel, de diepzeehengelvis, die haar veel nieuwe feitjes leert. Ook maak je kennis met sullige Spik, de zeepissenbed die alle rommel uit de zee opeet en zo de oceaan weer spik en span maakt. Ten slotte ontmoet Zoë ook beteuterde Blobby, de blobvis. Hij is erg verdrietig, omdat mensen hem hebben verkozen als lelijkste dier van de wereld. De ontmoetingen zijn allemaal leuk, maar Zoë moet nu wel een test maken. Zou het haar lukken om de Diepzee Test te halen en daarmee haar wens om dierenverzorgster te worden te vervullen?

Deze voorstelling in Burgers’ Zoo in Arnhem is educatief, grappig, vrolijk en zelfs geschikt voor de spanningsboog van de allerkleinsten onder ons. Deze halfuur durende voorstelling leert de kinderen enkele feitjes over drie soorten vissen in een simpel, maar mooi decor in de congreszaal van Burgers’ Zoo. Het decor bestaat uit een aantal platen waarop blacklight koraalriffen te zien zijn. De musical begint echter in de slaapkamer van Zoë. Door middel van een handig draaimechanisme is deze kamer zo weg en beland je opeens op de bodem van de oceaan, 1.000 meter onderwater. De zaal is helemaal donker, maar alles wat je moet kunnen zien geeft licht. Zelfs Zoë geeft licht door de blacklight veters die ze aan haar kleren heeft gemaakt en door de lichtjes die door middel van een handige stang aan haar kostuum zijn bevestigd. Doordat alles donker is, zie je haast niet dat de vissen worden vastgehouden en bestuurd door mensen met een bivakmuts in een zwart pak. Dit blijken zeer getalenteerde mensen te zijn, namelijk: Stijn MacGillavry, Sterre Pechler en Kylian de Rooij. De hoofdrol lag in handen van Eva Jonker. Een team van vier geweldige mensen die de korte tijd die ze hebben ook volledig je aandacht pakken. Ze zingen mooi met de cd mee, waarop vrolijke nummers staan, met als toppunt het lid ‘De vissenstaartshake’.

DSC01300

Deze leuke musical van Van Hoorne Entertainment mag je niet missen. Met zelfs een 4D effect en een mooie boodschap kan iedereen na een half uur weer tevreden de zaal uitlopen om verder te kunnen genieten van de prachtige dieren die in Burgers’ Zoo rondlopen. En wat de boodschap is? Dat mag je zelf ontdekken. Het heeft te maken met dat iedereen een andere taak heeft en er daardoor ook anders uitziet. ‘Deep Ocean Monsters’ is nog tot 28 augustus 2016 exclusief te zien in dat mooie dierenpark in Arnhem. En wie weet mag je na afloop van de voorstelling nog even met Zoë op de foto!

Foto: Theo Kruse en Jenny Evendijk
Verslag: Jenny Evendijk

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.