Het KLEIN Toneel speelt traditiegetrouw zijn wintermusical rond de kerstvakantie. De musical ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ is voor het eerst sinds 2003 weer te zien in het theater en is een spannend avontuur voor de hele familie met liedteksten van Sjoerd Kuyper en muziek van Fons Merkies.

Het verhaal is gebaseerd op het beroemde boek van Johan Fabricus en vertelt het beroemde verhaal naar het boek van Johan Fabricius. Hajo droomt al van kinds af aan om de zee op te gaan. Dan krijgt Hajo de kans om met schipper Bontekoe naar de Oost te varen. Zijn vriendje Padde, komt per ongeluk ook aan boord terecht en samen met Rolf, de neef van Bontekoe, zijn ze klaar voor hun grote avontuur. Als één van de scheepsjongens een meisje blijkt te zijn, begint er naast de spannende reis ook een strijd om haar hart.

De Scheepsjongens van Bontekoe is een musical voor het hele gezin over dromen achternajagen en ware vriendschap. Maar bovenal is deze musical een spannend avontuur aan boord van een VOC- schip, waarbij iedereen op zoek moet naar wie hij werkelijk is en wil zijn. De muzikale leiding is in handen van Helmer Kant in een regie van Fons van Rongen.

‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ is te zien van 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018 in De Oude School in Dordrecht. Kaarten zijn te bestellen op www.hetkleintoneel.nl