Vanaf 20 april 2014 zal het onvergetelijke musical totaalspektakel “14-18” in de Nekkerhallen te Mechelen te zien zijn. Een groots opgezette productie, met een rijdende tribune zoals we die van “Soldaat van Oranje” kennen, mobiele decors en een cast van Vlaamse wereldklasse.

“14-18” is een spectaculair project over de Eerste Wereldoorlog, een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog.

Orkestband
Bij een grootse productie als deze, is een groots orkest niet meer dan op zijn plaats. Hiervoor wordt het gerenommeerde “deFilharmonie” (Royal Flemish Philharmonic) ingezet. Op 5, 6 en 7 maart 2014 speelden zij de orkestband in in de Galaxy Studio’s in het Belgische Mol. Dat DeFilharmonie voor kwaliteit staat, bleek al snel door de korte repetitie tijd (een keer doorspelen voor de opname) en hoe zij moeiteloos alle notes van de producer en van de muzikaal leider Dirk Brossé overnamen. Halverwege een maat een instrument iets anders laten spelen? Geen probleem!

14-18 orkestopnamen 1

De gehele cast is deze dagen aanwezig om met DeFilharmonie mee te zingen. Zo voorkomt men dat het orkest te vlot of met een andere intonatie speelt als de cast repeteert. 

De pers mocht in een schitterende studio met 3d-sound genieten van de repetities waarbij de cast meezong met het orkest om de juiste sfeer op te roepen en te controleren of alles nummers goed gezongen konden worden oznder dat dit natuurlijk op de band kon komen.

14-18 de musical
28 juli 1914. De Grote Oorlog breekt uit.
Onder de gemobiliseerde Belgische soldaten vinden we de boezemvrienden Jan (Jelle Cleymans), zijn jonge broer Kamiel (Lander Depoortere) , zijn bloedvriend Fons (Jonas van Geel) en macho avant la lettre Albert (Bert Verbeke).
Hoewel iedereen er aanvankelijk van overtuigd is dat de strijd kortstondig zal zijn, blijkt het conflict niet alleen veel langer te duren maar ook meedogenlozer te zijn dan ooit gedacht.
De gruwel neemt toe. De oorlog eist meer en meer slachtoffers.
Jan, die inmiddels vader is geworden, wil persé zijn zoon en zijn vrouw Anna (Free Souffrieau) zien. Albert verlangt naar zijn liefjes, Kamiel –doodsbang voor elke vorm van geweld- zoekt wanhopig een manier om aan de situatie te ontsnappen en Fons heeft inmiddels zijn oog laten vallen op de knappe verpleegster Celine (Maaike Cafmeyer).
Wat volgt is een heroïsche strijd om te overleven.
Een ultiem gevecht tegen het waanzinnige geweld en tegen het oorlogsapparaat.
Met als voornaamste wapen humor, hoop en bovenal: liefde en onvoorwaardelijke vriendschap.

14-18 orkestopnamen 20

10.000 Verkochte tickets!
Vandaag werd verder bekend gemaakt dat “14-18” inmiddels 10.000 tickets heeft verkocht.
Wilt u dit spektakel met een hart, geproduceerd door Studio 100 en gemaakt door Frank van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé, niet missen? Meer info en tickets via: 0032-70-344555 of www.14-18.nu

Foto’s en verslag: Gaby Lejeune
Video: Rob de Haan

Bekijk hier de fotoreportage. 

Lees ook:
Huzarenstukje spektakel-musical 14-18

Cast musical ’14-18′ bekend