De magische familiemusical Cinderella zoekt auditanten! In 2020 is Cinderella de nieuwe musicalproductie van het Openluchttheater Hertme! De bekende Broadwaymusical Cinderella, geschreven en gecomponeerd door Rodgers & Hammerstein, is geïnspireerd door het oorspronkelijke Assepoesterverhaal van het meisje met de glazen muiltjes, de boze stiefmoeder en de knappe prins. Deze betoverende musical, geschikt voor jong en oud, is in de weekenden van 22 en 29 mei 2020 te zien in het Openluchttheater Hertme!

Cinderella

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die droomt van een fijn en liefdevol leven, maar ze wordt door haar wrede stiefmoeder gedwongen om als dienstmeid te werken. Met hulp van een goede fee wordt Assepoester getransformeerd tot een elegante jongedame en kan ze het bal van de prins bijwonen om hem te ontmoeten. In deze moderne versie moet Assepoester de ogen van de prins openen voor al het onrecht in zijn koninkrijk.

Broadwaymusical Cinderella voor het eerst in Nederland!

Nog nooit eerder is deze Broadway versie opgevoerd in Nederland: het Openluchttheater Hertme heeft de primeur! Hoewel de hoofdlijnen van dit magische verhaal onveranderd zijn, is deze Broadwayversie vernieuwend en humoristisch met prachtige melodieën. Laat je betoveren door deze prachtige familiemusical vol humor, muziek en magie!

 

Artistieke leiding Cinderella 2020:

Producer Marieke Visser:
Heel het leven van Marieke staat in het teken van muziek. Na de voltooiing van haar opleiding tot sociaalpedagogisch medewerker, werd de geboren Achterhoekse in 2008 toegelaten tot het conservatorium voor de opleiding tot docent muziek, met als bijvakken hobo en zang. Tijdens haar studie deed ze ervaring op in orkesten en als zangeres. Zo speelde ze in Duitsland de rol van Amneris in de musical Aïda, speelde ze hobo in enkele operette orkesten en was daarnaast ook werkzaam als vocal coach. Marieke trad veel op als soliste, maar zong ook duetten met bekende artiesten zoals Pia Douwes. Voor haar rol als Milady de Winter in de musical 3 Musketiers mocht Marieke vorig jaar een Amateur Musical Award in ontvangst nemen in de categorie ‘beste vrouwelijke hoofdrol’.

Regisseur Justin van Kampen:
Justin studeerde in 2012 af aan de Willem Nijholt Academie voor musical- en muziektheater. Hierna speelde hij als beroepsacteur in diverse films, commercials en theaterstukken. In 2018 is Justin ook afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht als theaterdocent en regisseur. Zo regisseerde hij studententoneel, voorstellingen voor het Jeugdtheaterhuis en toneelgroep Zonder Helden. Ook werkt hij als hoofddocent voor het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam bij de Luxor Musical Academy.

Choreografe Chiara Re:
Chiara studeerde in 2011 af aan de AHK Theaterschool. Na haar afstuderen in Jazz/Musical, is Chiara als uitvoerend artiest aan de slag gegaan in diverse voorstellingen en shows. Vervolgens heeft zij de overstap gemaakt naar choreografie. Met haar werk is ze zelfs genomineerd voor de Musical Award Beste Choreografie voor haar werk in de musical Evita.

Muzikaal leider Gerben Kruisselbrink:
Gerben Kruisselbrink is in 1976 geboren in de Achterhoek. Na studies als Muziekwetenschap, eerstegraads Muziekdocent en Hoofdvak Koordirectie, heeft Gerben tot 2011 gewerkt als docent muziek. Momenteel dirigeert hij koren van pop tot jazz, van gemengd tot vocalgroup, maar vooral muziektheater. Ook werkt Gerben met verschillende orkesten: van bigband tot symfonie, van harmonie tot fanfare en met het Eerste Achterhoekse Metropool Orkest. Bij elke musicalproductie zit een eigen samengesteld orkest.