Eerder waren we aanwezig in het DeLaMar theater bij de voorstelling die 35 jaar liedjeshistorie van Kinderen voor Kinderen uitbeeldt. Na 129 voorstellingen wordt de voorstelling verlengd met een unieke speelperiode in de Wim Sonneveld-zaal in het DeLaMar theater te Amsterdam.

Tot 23 augustus aanstaande is Waanzinnig Gedroomd nog exclusief te zien met een aantal nieuwe acteurs en actrices in de cast. Hun première was op vrijdag 14 augustus. Samen met honderden kinderen, papa’s, mama’s en de nodige pers speelde de cast een prachtige voorstelling!

In deze voorstelling vertolkte Stijn Holewijn de hoofdrol van Guus. In het begin van de voorstelling wordt besloten dat we over de elfjarige Guus een musical te zien gaan krijgen. Hij houdt er van om samen met zijn vader Leo (Niels Gooijer) muziek te maken. Jammer genoeg is de vader van Guus overleden. Samen met zijn moeder Julie verhuist Guus naar een andere stad, en Guus komt op een andere school. Op deze school wordt erg veel gepest en het is voor schooldirecteur Meneer van Kampen (Ian Bok) een raadsel hoe deze ontzettend moeilijke klas op te voeden. Muziekmeester Augustus (Pepijn Gunneweg) begint een nieuw project met deze cast: Project M. Hij ziet dat de klas iets anders nodig heeft om beter tot elkaar te komen: muziek. Samen met Augustus leren de kinderen hoe met elkaar om te gaan, doordat ze zichzelf leren bloot te geven voor een ander. Augustus is een coole leraar. Uiteindelijk brengt Augustus met een alternatieve leermethode wat sociale vaardigheden bij.

Waanzinnig gedroomd 5

In zo’n proces als dat van Project M komen een aantal gevoelige nummers voorbij over onder andere gescheiden ouders, pesten en de dood van de vader van Guus. Wanneer kinderen op een dusdanig natuurlijke wijze deze gevoelige nummers zingen doet dat iets met je. Iedere glimlach van elk personage leek oprechter dan ooit nadat zij zich open hadden gesteld voor de klas. Een compliment naar de gehele kindercast voor het geloofwaardig maken voor ieder natuurlijk gevoel.

De rol van meester Augustus werd gespeeld door Pepijn Gunneweg, voor velen bekend als presentator van de BZT-show. Gunneweg liet in deze show zien dat hij meer kon dan presenteren: zingen, gitaar spelen, acteren: hij kan het allemaal! Op een speelse manier liet meester Augustus zien hoe hij de kinderen leerde communiceren met elkaar. Een bijzondere rol die op zijn lijf geschreven is. Rianne Botma vertolkte de rol van Julie, de moeder van Guus. Bijzonder natuurlijk gespeeld, en sterk gezongen. Ze heeft een mooie stem, waar we waarschijnlijk nog veel van gaan horen.

Stijn Holewijn vertolkte vanavond de rol van Guus. Er was een mooi samenspel tussen Julie (Rianne Botma) en Guus in deze voorstelling. Hij wist de harten van het publiek te veroveren met zijn mooie zangstem. Stijn wist een mooie dynamiek te maken tussen het volwassene en het jeugdige in zijn rol.

Waanzinnig gedroomd 8

Het decor bestond uit een aantal verhuisdozen die konden draaien. In de levensechte dozen zat de band en het orkest die bij sommige nummers werden aangevuld door castleden. De rest van de rekwisieten/decorstukken waren allemaal in een karton-stijl, wat het geheel industrieel en duurzaam liet ogen. De toneelmeesters veranderenden op een komische manier de verschillende decors. Een zaal vol lachende kinderen was daar het gevolg van.

Ga nu het nog kan samen met de hele familie naar deze vrolijke familiemusical. Een feest voor jong en oud met veel momenten van herkenning, geluk en ontroering! Onder regie van Ruut Weissman zal de op echte verhalen gebaseerde musical nog tot 23 augustus exclusief te zien zijn in het DeLaMar theater te Amsterdam.
Kaarten koop je op www.delamar.nl of via 0900-33 52 627

Klik hier voor nog meer foto’s

Verslag: Niels van Doormalen
Fotograaf: Jeanne Rutgers

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.

Lees ook:
Kinderen betalen theaterkaartje met oude muziekinstrumenten
Platina plaat voor 16 jarige liedjesschrijver Kinderen voor Kinderen