De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden vandaag hun eindejaar voorstelling in twee groepen. De eerste groep maakte een voorstelling onder leiding van Albert Klein-Kranenburg met de titel “De Laatste Dagen” en de tweede groep speelde een voorstelling onder leiding van Babbe Groenhagen met de titel “Rouw, een doodleuke musical”.

In “De Laatste Dagen” verblijft Emma Blank in haar huis aan zee om daar te sterven. Ze is omringd door haar familie die haar verzorgt en haar als huishouding als het ware van dienst is. Het hoofd van de huishouding, is haar ex-man Haneveld. Haar dochter Gonnie werkt als dienstmeisje. In de keuken staan haar 2 jongere zussen Bella en Hanna. De zoon van Bella, Meier, is de klusjesman. En Emma´s broer, Walter, heeft de rol van hond toebedeeld gekregen.

De laatste dagen en Rauw 50

Iedereen van de familie speelt zijn of haar rol als bediende in de hoop dat ze een deel van het vermogen krijgen van Emma. Naarmate de eisen van Emma steeds extremer worden, krijgt de familie genoeg van haar nukken. Haalt ze haar einde of tergt ze haar familie zodanig dat ze het recht in eigen hand nemen.

De laatste dagen en Rauw 74

Het stuk is absoluut absurd te noemen waarbij er regelmatig vet over de top wordt gespeeld door de cast waarbij niets en niemand geschuwd wordt en de studenten er vol in kunnen gaan. Wat dan ontstaat is een boeiende voorstelling waarbij het publiek op haar wenken bediend wordt en kan genieten van een hilarische voorstelling.

De cast bestond uit: Pascalle Bergmans, Sarie van Delden, Lucas van den Elshout, Denise Huls, Kylian de Rooij, Ruth Sahertian en Chris Schep.

De titel van de tweede musical, “Rouw, een doodleuke musical”, doet het ergste vermoeden en dat vermoeden komt uit. Jo, de moeder van Harry is overleden, en Harry is bezig om de uitvaart van zijn moeder zo goed en persoonlijk mogelijk te verzorgen. Als een sexy begrafenisondernemer binnenkomt en Harry als het ware verbaasd is dat het begin van een komisch verhaal. De begrafenis wordt geregeld en de familie van Jo komt naar de uitvaart. Om Jo haar laatste eer te bewijzen of zit er meer achter? Worden er oude schulden vereffend en zijn alle geheimen alleen bekend of komen er lijken uit de kast?

De laatste dagen en Rauw 99

Ondanks het hilarische begin is het zeker niet alleen grappen en grollen en weten de studenten ook de serieuze momenten te grijpen en het publiek even stil te krijgen. Met name als de zus van Harry haar verhaal vertelt en de familie daar van weet maar Harry niet is de vraag hoe hij daarop zal reageren. Het verhaal is mooi samengesteld waarbij het publiek kan meeleven, lachen maar ook afschuw voelt door de gebeurtenissen die plaatsvinden.

De cast bestond uit Béla Becht, Simone ten Brinke, Ruby Kieft, Sterre Pechler, Stef Pits en Megan Roele.

De laatste dagen en Rauw 110

Beide voorstellingen werden zoals altijd uitstekend muzikaal op de piano begeleid door Hilmar Leujes.

Komende maandag spelen de derdejaars hun première van hun afstudeer voorstelling ” Midzomernacht” in theater De Meervaart waarmee de eindejaarsvoorstellingen worden afgesloten.

Voor de fotoreportage klikt u hier