Gisteren was het feest in Scheveningen. Musical The Lion King vierde zijn 1000ste voorstelling. En bij zo’n groot feest hoort natuurlijk een overheerlijke lunch, de oude castleden, producent Albert Verlinde en een hoop cadeau’s. Henk Schuit, managing director van Eventim Nederland, kwam met het mooiste cadeau dat hij overhandigde aan Albert Verlinde. The Lion King mag zich de best bezochte musical van Nederland noemen. Voor de eerste productie, die van 2004 tot 2006 te zien was, en de huidige productie zijn in totaal ruim 3,3 miljoen tickets verkocht.
De teller stond woensdagochtend op 3.306.096 tickets precies.

Al tweeënhalf jaar is het AFAS circustheater het domein van Simba, de jonge prins die zichzelf een schuldgevoel laat aanpraten door zijn oom Scar en daardoor wegvlucht van zijn familie en vrienden. In het tropisch regenwoud maakt hij vrienden met Timon en Pumba waar hij leert om zijn verleden achter zich te laten. ‘Hakuna Matata’ leert hij daar, een term uit het Swahili die zoveel betekent als: maak je geen zorgen. Simba is opzoek naar zichzelf en na een visioen van zijn vader, waarin hij Simba dwingt te kijken naar wie hij werkelijk is, beseft Simba dat hij meer in zijn macht heeft. Zijn zelfvertrouwen groeit en hij gelooft weer in zichzelf en keert terug naar zijn familie om zijn vader op te volgen en zijn oompje Scar van de troon te stoten.

The Lion King

The Lion King ging op 30 oktober 2016 in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Vandaag wordt de 1000e voorstelling gespeeld. Al tweeënhalf jaar is het AFAS Circustheater in Scheveningen de plek waar families samen het verhaal van Leeuwenkoning Simba beleven. De musical met de beroemde muziek van Elton John en Tim Rice, de bekende karakters als Simba, Nala, Timon en Pumbaa en het tijdloze verhaal over hoop, liefde en moed is nog tot en met 21 juli 2019 in Nederland te zien. Ook van 2004 tot 2006 was de ‘Koning der Musicals’ in Nederland te zien. Destijds werd de musical door ruim 1,7 miljoen mensen bezocht. Voor de huidige productie zijn inmiddels bijna 1,6 miljoen kaarten verkocht. Daarmee is The Lion King met een totaal van ruim 3,3 miljoen verkochte kaarten de best bezochte musical in Nederland ooit. Wereldwijd trok het theaterspektakel al meer dan 90 miljoen bezoekers en won de musical meer dan 70 internationale awards, waaronder tweemaal Nederlandse Publieksprijs voor Beste Musical. Meer informatie: www.thelionking.nl

Het fantastische verhaal met veel verborgen levenslessen is nog maar tot de zomer 2019 te zien in het AFAS circustheater. Na de zomer maakt The Lion King plaats voor de musical Anastasia.

Lees ook: The Lion King in volle glorie terug op de Pride Rock

Verslag, foto en video:  Patrick van den Dorpel