Op een regenachtige dag is het goed vertoeven in het Stoep theater in Spijkenisse. Alle prinsen, prinsessen en andere sprookjesfiguren uit het land zijn bijeengekomen voor hét feest van het jaar; Het Onderwaterbal. Maar voordat het zover is wordt er eerst nog een heel avontuur beleefd!

Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin Elise. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… gelukkig valt dat plannetje in het water (…) en eindigt het avontuur in een waar sprookje…. De kleine zeemeermin en de prins leven nog lang en gelukkig.

Zo zoet als het verhaal, zo zoet is ook de persoonlijkheid van de prinses gespeeld door Sita. Met haar mooie liefelijke stem en vloeiende bewegingen geeft zij Elise een lief en innemend karakter mee. Kelvin Wormgoor is als prins een frisse en energieke persoonlijkheid. Naast een vrolijke, knappe verschijning heeft Kelvin ook nog eens een prachtige zangstem waarmee het begeerlijke prinsenpakket compleet is.

Geen sprookje zonder side-kicks en Gup (Stijn Mac Gillavry) maakt indruk als trouwe vriend van de Kleine Zeemeermin. Vrolijk maar ook bezorgt en loyaal probeert hij tevergeefs Elise te behoeden voor het kwaad maar redt uiteindelijk de dag door Triton (Richard Spijkers) in te lichten over het gevaar zodat hij, als Koning van de zee de orde weer kan herstellen.
Onder water beweegt de cast zich rond met Heelys (schoenen met wieltjes) waardoor er een watereffect ontstaat.
Het lied van Gup waarbij ook de drie ensemblemeiden (Iris Warmolts, Paulien Wittebol en Janneke Hetharia) verschijnen hier als zeewezens en zorgen qua visueel effect voor het hoogtepunt van de show.


Maar de echte sterren zijn dan toch Fien en Titus. Deze iconen uit de familie van Van Hoorne Entertainment maken toch de show. Ester van Santen is duidelijk de aangever van het duo en doet dit erg grappig, soms wat schreeuwerig. Michael van Hoorne himself laat echt iedereen in de zaal bulderen van het lachen door alleen al zijn mimiek. Zelfs de mensen op het podium ontsnappen niet aan zijn komische inbreng wanneer Michael besluit de toverschelp ineens een magische mossel te noemen.

Ook dit keer gaven veel kinderen gehoor aan de oproep om verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur te komen. Zo deden ze ook mee aan de sprookjesverkleedwedstrijd. Na de prijsuitreiking mocht iedereen nog met de cast op de foto en kreeg de pers ook even gelegenheid.
De hele tour zullen de spelers na de voorstelling te zien zijn in de theaterfoyer voor een uitgebreide meet & greet en kan het publiek nog even lekker dansen op het Onderwaterbal. Om het echt af te maken als volwaardig première kregen alle kinderen nog een heuse ‘goodiebag’ mee naar huis en bleef het nog lang onrustig in Spijkenisse…

De kleine Zeemeermin zal gaan toeren door Nederland en voor de speeldata en tickets kun je kijken op www.vanhoorne.com

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen