Terwijl de vrienden en familie stonden te wachten op de wal, kwamen de Jantjes aan met een schip om het heugelijke feit van de reprise van “De Jantjes” te vieren. Op de wal stond naast de cast ook de pers die inscheepte op het schip om daarna samen met de Jantjes te vertrekken richting IJmuiden. 

Op veler verzoek komen ‘De Jantjes” dit najaar weer terug in het theater. Hans Cornelissen vertelde tijdens de perspresentatie dat de kans groot is dat de musical daarna pas weer in 2030 te zien zal zijn, omdat de rechthebbenden hebben besloten voorlopig de rechten niet meer vrij te geven. Terwijl het schip koers zette naar zee verwelkomde de cast de pers met twee nummers uit deze succesmusical. 

Succes
Na het grote succes komt de meest gespeelde Nederlandse musical ooit wegens enorm succes nog eenmaal terug in het theater.. De samenstelling van cast en crew is voor 90% hetzelfde gebleven en deze perspresentatie was voor velen een reünie. Het heerlijke verhaal, de onvervalste Amsterdamse humor, de onweerstaanbare liedjes, een fantastische cast én een live band staan garant voor een mooie avond theater. Met onvergetelijke liedjes als ‘In de Jordaan’, ‘Oh mooie Westertoren’, ‘Wordt nooit verliefd’, ‘Dat zijn onze Jantjes’, ‘Nou tabé dan’ en natuurlijk ‘Omdat ik zoveel van je hou’.

Varen met De Jantjes-12

Verhaal
In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt veel veranderd!

Varen met De Jantjes-50

Cast
Na Druppel: Willeke Alberti
De Mop: Arie Cupe
Dolle Dries: Stefan de Kogel
Schele Manus: Rick Sessink
Blauwe Toon: Stephan Mooijman
Mooie Leendert: Winston Post
Tante Piet: Ellen Evers
Ome Gerrit: Dick Cohen
Blonde Greet: Rosalie de Jong
Toffe Jans: Nikki van Ostaijen
Doortje & US Blonde Greet: Kaily van Starrenburg
Moeder Betje: Yvonne Valkenburg
Tanta Aal: Maja van den Broecke
Ensemble: Aernout Pleket
Ensemble & US Schele Manus, Mooie Leendert: Barry de Gooijer
Ensemble & US Dolle Dries, Blauwe Toon: Maarten Redeker
Ensemble & US Doortje, Tante Piet: Esmee Dekker
Ensemble & US Toffe Jans: Lisanne Schut
Kijk voor meer informatie op http://www.dommelgraafencornelissen.nl/voorstellingen/de-jantjes

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Like ons op facebook en klik hier.