Tijdens de uitzending van Zapp Live (KRO-NCRV) is de musical De Gelaarsde Poes van het Ro Theater uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen theaterseizoen. Dat maakte de kinderjury van de Zapp Theaterprijs zojuist bekend. De kinderjury en Zapper Klaas van Kruistum reikten de prijs vanochtend uit aan de acteurs.

Door het hele land brachten kinderen het afgelopen jaar hun stem uit op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een jury van negen jonge theaterliefhebbers de winnaar. De Zapp Theaterprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

“De Gelaarsde Poes is drie uur lang een groot feest, niet alleen voor kinderen – ook voor hun ouders. De tijd vliegt voorbij, omdat er zoveel gebeurt. De hele zaal gaat blij naar huis!”, aldus de kinderjury over de winnende voorstelling in het juryrapport.

De voorstelling is op 1 januari 2017 om 19:00 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Met de voorstelling Woef Side Story won het Ro Theater in 2013 al eens eerder de Zapp Theaterprijs.

Over de Zapp Theaterprijs
Al ruim 15 jaar vervult NPO Zapp een gidsfunctie voor mooie televisieprogramma’s en films. Sinds 2010 vervult de publieke kinderzender samen met Stichting Kijkuit deze rol ook op het gebied van jeugdtheater. Met de Zapp Theaterprijs, dé publieksprijs voor jeugdtheater, genereren ze samen extra aandacht voor jeugdtheater en stimuleren ze het bezoek aan jeugdvoorstellingen.

Op zapptheaterprijs.nl konden kinderen stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een kinderjury, bestaande uit negen kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar, de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2016. De juryleden keken afgelopen seizoen ieder naar ruim 15 voorstellingen. De andere genomineerden waren 4 Musketiers van Holland Opera, Expeditie Peter Pan van Het Laagland, Hoeveel zou de wereld wegen? van Theatergroep Fien en Mariken van Theatergroep Kwatta. De winnaar ontvangt een cheque voor een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior.

Voor meer informatie en het volledige juryrapport: www.zapptheaterprijs.nl en www.zapp.nl

Lees ook:
De Gelaarsde Poes, première voor Maarten Heijmans en Wart Kamps
De naam is Blond, James Blond

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons op social media!!!

 Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.