De sprookjesboom, Droomvlucht, Klaas Vaak, Pinokkio… een aantal musicals die voorheen te zien waren in het Efteling theater. Vanaf dit najaar komt de Efteling met een nieuwe sprookjesmusical.

De gelaarsde kat is het verhaal van de jongste van drie molenaarszoons. Bij de dood van zijn vader erft hij enkel de kat. Maar de kat is een briljant beest. Hij kan zelfs praten! De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Mark van Haasteren maakt met De Gelaarsde Kat zijn regiedebuut. Een droom voor iedere jonge, beginnende regisseur. En wat ons betreft een droom die nog lang niet ten einde is. Mark heeft prachtig werk afgeleverd met deze bijzondere en energieke voorstelling. Naast een vaste (kinder)cast spelen iedere speeldag maar liefst 37 kinderen gekleed als kat een eenmalige rol. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de mogelijkheid geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical.

De gelaarsde kat premiere 11

Naast de fantastische kindercast, kunnen we Marcel Visscher bewonderen in de rol van De gelaarsde Kat. En wat doet hij dit ongelooflijk overtuigend. Wat een talent heeft deze man! De kat die hij neerzet is bijzonder grappig, intelligent, schattig, energiek en kleurrijk. Met zijn sterke spel, strakke bewegingen en fantastische stemgeluid laat hij een onuitwisbare indruk achter bij het publiek.

De gelaarsde kat premiere 9

Molenaarszoon Bas wordt gespeeld door Soy Kroon, die zelfs bijna geheel uit de kleren gaat op het toneel. Hij zet zijn rol zeer overtuigend neer en is een genot om naar te kijken. Vajèn van den Bosch kruipt in de rol van Prinses Tessa. Een jonge dame die alle tradities van haar vader meer dan zat is en op zoek is naar echte liefde. Vajèn voelt zich als kind aan huis in de Efteling. Na prachtige rollen gespeeld te hebben in onder andere Droomvlucht en Klaas Vaak is zij met recht de perfecte prinses voor deze sprookjesachtige productie. Koning Christiaan van den eersten – de tweede wordt gespeeld door Dick Cohen. Deze man heeft de lachers op zijn hand. Zodra hij ten tonele verschijnt, begint het publiek te lachen. Naast deze fantastische hoofdrolspelers kent de productie ook nog een fijn ensemble, kittige en krachtige choreografie, bijzondere kostuums en een sprookjesachtig decor. De muziek voor deze voorstelling is speciaal gecomponeerd door René Merkelbach en zorgt voor veel meeklap momentjes. De liedjes blijven zeker hangen en al miauwend verlaat je het Eftelingtheater.

 De gelaarsde kat premiere 7

De gelaarsde kat is een zeer feestelijke, vlotte, sprookjesachtige en geslaagde musicalproductie voor het hele gezin! Wie een kaartje koopt voor deze voorstelling, weet in ieder geval dat hij niet een kat in de zak koopt…

Kijk voor meer informatie op https://www.efteling.com/nl/theater/gelaarsde-kat

Voor de fotoreportage klikt u hier

Lees ook: Stanley Burleson leent zijn stem aan de tovenaar van “De Gelaarsde Kat”

Verslag en interviews: Patrick van den Dorpel
Foto’s: Peggy de Haan

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.