Sanne Franssen en Christiaan van Eijkelenburg hebben elkaar leren kennen op de Frank Sanders Akademie waar zij zich een weg baanden naar een eigen stijl.

viersterren

In hun solo’s wisten ze al de aandacht op zichzelf te vestigen en werd eigenlijk al snel duidelijk dat ze hun eigen weg zouden gaan zoeken. Hun eerste avondvullende voorstelling De Fransse Eijkel is daar een bewijs van. De voorstelling is van deze tijd, wordt zeer snel gespeeld en heeft moderne middelen in zich met een mooie humor. Dit zonder echter tot een soort van slapstick te vervallen. Elk moment is uitgedacht en wordt strak op elkaar afgestemd. Het begin is meteen toonaangevend doordat het publiek dat denkt een lekker avondje te komen lachen, meteen de deur wordt gewezen. Als dan iedereen blijft zitten, gaat het spel op de wagen en ontstaat er een unieke avondje theater waarbij strakke dans, synchrone nasynchronisatie en geweldige mimiek de weg naar het publiek vindt.

Fransse Eijkel 2kl

Eigenlijk is het het beste te vergelijken met het kijken naar Youtube waarbij elk filmpje zijn eigen insteek heeft maar wel voorzien is van mooie treffende humor en waarbij je denkt dat je het einde kunt voorspellen. Niets is minder waar aangezien Franssen en Van Eijkelenburg je dan doodleuk als het ware het bos in sturen. Hun soms absurde humor komt helemaal binnen en je kunt alleen maar met een vette grijs blijven kijken afgewisseld met een schaterlach als ze je toch weer verrassen zoals bij de Pippi Langkous scene waarbij je je afvraagt waar dat heen zal gaan. Verrassend, eigentijds en origineel kunt je de Fransse Eijkel zeker noemen. De komische sketches zijn een genoegen om naar te kijken waarbij de humor gebaseerd is op deze tijd en dingen die op internet voorkomen zoals bijvoorbeeld games en vlogs wat de show zeer herkenbaar maakt.

Fransse Eijkel 3kl

De mimiek bij beiden Is geweldig waarbij Franssen beschikt over bijna sadistische woede-uitbarstingen die zwaar op de lachspieren werken en Van Eijkelenburg zeer aandoenlijk zijn slachtofferrol kan vervullen. De avond wordt afgesloten met een mooie grande finale waarbij alle sketches binnen een minuut worden gespeeld als afsluiting. Met dit mooie begin is de Fransse Eijkel een nieuwe weg ingeslagen die hopelijk leidt naar meer succes waarbij beiden hun fantasie de vrije loop zullen laten met als resultaat weer een avondvullende voorstelling met harde maar uitgekiende humor.

Meer informatie vindt u op www.defransseeijkel.nl