De eerste stemronde is afgelopen en stemmen zijn geteld. Dit zijn de drie finalisten die kans maken op de AD Publieksprijs:

  • Kinky Boots
  • Soldaat van Oranje – De Musical
  • ANASTASIA

Vanaf 13 januari kun je stemmen op jouw favoriet. 

Stemmen kan hier

AD Publieksprijs

Ook dit jaar wordt De Publieksprijs voor de beste Musical van het jaar, de AD Publieksprijs, uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala op 22 januari 2020. Anders dan bij veel andere prijzen, wordt voor deze prijs geen speciale jury samengesteld. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op 21 deelnemende musicals en bepaalt zodoende welke musical op 22 januari 2020 de AD Publieksprijs wint. De deelnemende musicals voldoen aan de eisen zoals gesteld in het reglement van de Stichting Musical Awards en hebben gespeeld tussen december 2017 en december 2019.

Er zijn 2 stemrondes

Stemronde: 16 november t/m 31 december 2019
Tot en met 31 december 2019 kan er op de 21 deelnemers worden gestemd via deze website. Op 7 januari 2020 wordt de eindstand van Stemronde 1 bekend gemaakt. De 3 musicals met de meeste stemmen, gaan door naar de finaleronde en maken kans op de AD Publieksprijs.

Stemronde 2 De Finaleronde: van 13 t/m 22 januari 2020
Van 13 t/m 22 januari 2020 kan er alleen nog gestemd worden op de 3 finalisten. Dat zijn de musicals die in de voorronde de meeste stemmen hebben behaald. Deze 3 musicals behouden hun behaalde stemmen uit ronde 1. Iedereen die in de voorronde heeft gestemd, mag in de finaleronde nogmaals stemmen.

Er kan in de finaleronde via deze website gestemd worden tot 22 januari 2020 om 19:00 uur. Tijdens de live-uitzending van het Musical Awards Gala op 22 januari 2020 kan er vervolgens alleen nog via SMS en een telefoonnummer gestemd worden (de nummers worden op TV getoond). Tijdens de live-uitzending sluiten de lijnen en worden de stemmen door de notaris gecontroleerd. Vervolgens wordt de winnaar van de AD Publieksprijs live op TV bekend gemaakt. Dit is de finalist die alles bij elkaar opgeteld (stemronde 1 + finaleronde + SMS-stemmen + telefoonstemmen) de meeste stemmen van het Nederlands publiek heeft gekregen.

Te winnen prijs

Stemmers maken met hun stem kans op de hoofdprijs: Twee tickets voor ieder van deze 12 musicals in 2020: Showponies, Fun Home, Kinky Boots, Haal het doek maar op, Rocky Horror Show, Titanic, ANASTASIA, Tina – de Tina Turner Musical, Lazarus, Vietnam, Verliefd op Ibiza en Soldaat van Oranje – De Musical. 

De prijswinnaar krijgt na 22 januari 2020 een persoonlijk bericht.

De uitreiking

Op 22 januari 2020 wordt de AD Publieksprijs uitgereikt tijdens de 19e editie van het Musical Awards Gala. Het gala is live te zien zijn bij de AVROTROS op NPO1. Tijdens deze groots opgezette liveshow vanuit het RAI Theater te Amsterdam worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.

Lees ook:
Drukke Musical Awards nominatielunch in Vondel CS