Wekenlang waren de studenten van de Frank Sanders Akademie in touw om te knallen op hun eigen voorstelling in het Koninklijke Theater Carré. De laatste week zelfs elke dag en dan tot laat in de avond. En maandag was het dan zo ver.

In de middag was dan nog de generale en om 20.00 was het tijd voor de eerste voorstelling van de Akademie in Carré. Ruim 1100 man publiek zag gisteravond 57 talenten excelleren op het toneel van theater Carre tijdens “Straks bekend in Carré – een spectacle coupe”.

Straks bekend in Carre -154

Op uitnodiging van programmadirecteur Wim Visser van Carre straalden bijna alle studenten in een speciaal samengesteld programma in de grote zaal van het 125 jaar oude theater. Vierdejaars studenten Rowin Prins en Barry de Gooijer konden vanwege hun stage niet mee doen en eerstejaars student Rob Bakker was geveld door de griep maar zij waren wel aanwezig om hun medestudenten te steunen.

Al sinds jaren hebben de Frank Sanders Akademie studenten en theater Carre een bijzondere band. De derdejaars studenten spelen er hun solovoorstellingen in de bovenzaal van het theater en tevens is Kleine Carré het toneel van “Onder de pannen”. Gisteravond presenteerden alle studiejaren zich in de grote zaal. In het decor van de musical Yap Yum werd een spectaculaire show gepresenteerd. Niet alleen de studenten deden mee, ook oud studenten Ara Halici, Babbe Groenhagen en Patricia van Haastrecht toonden hun ervaring en talent aan het aanwezige publiek waarbij Ara “Laat maar Waaien”, Babbe “Vragen” en Patricia het nummer “Nachtegaal” schitterend vertolkten. Grote verrassing was het optreden van Frank Sanders. Ruim 16 jaar geleden was zijn laatste optreden en hij werd dan ook beloond met een minuten lange ovatie.

Straks bekend in Carre -25

Het programma was zeer gevarieerd. De opening was al kippenvel opwekkend en zette meteen de toon van de avond. Alle studenten zongen “Honderdduizend kleuren”, een nummer speciaal geschreven door Allard Blom voor deze avond. Er kwamen musicalnummers voor uit o.a. Cabaret, De Producers, Mary Poppins, Baby en La Cage aux Folles, maar ook de Beatlemania van de vierdejaars meiden mocht uiteraard niet ontbreken. Er werd fantastisch gedanst tijdens de optredens en Maikel Nieuwenhuis en Corien van der Zwaag lieten een prachtige pas de deux zien. Er waren ook komische sketches van o.a. Michael de Vriend, Christian van Eijkelenburg en Jeroen C. Molenaar. Een aantal nummers waren vertaald door o.a. Lisa Berendse en Corien van der Zwaag. Joni van Rossum, Hilmar Leujes en Billy Maluw zorgden voor de muzikale begeleiding. Aan het begin van de tweede acte mochten zij ook even in het voetlicht treden door hun muzikaliteit op het toneel te laten zien tijdens de opening. Hoogtepunt was de samenzang van alle klassen maar ook die van de diverse klassen die zich ook apart presenteerden.

Straks bekend in Carre -127

De avond werd besloten met het nummer “Tot ooit”. Na het zien van deze fantastische avond kan het niet anders dan dat een flink aantal studenten zeker in de toekomst te zien zullen op het toneel van de grote theaters. De studenten van de Frank Sanders Akademie hebben laten zien dat ze nu al een theaterpubliek kunnen boeien, opgeleid door de docenten van deze Akademie die hun ervaring met veel enthousiasme delen. Deze combinatie had deze spectaculaire avond tot gevolg. Een avond die naar meer smaakt en zeker een vervolg verdient.

Straks bekend in Carre -672

Als er een ding duidelijk is geworden is dat deze Akademie bruist van het talent, durf, doorzettingsvermogen, daadkracht en inzet. De beloning was een vol Carré dat na afloop de studenten beloonden met een krachtig applaus en oorverdovend gejuich. Dit is een avond die alle studenten al in hun zak kunnen steken want wie kan er zeggen: “ik stond in Carré?”

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Klik hier voor de fotoreportage.