Beeldend theatervoorstelling De Droomlozen schetst een onheilspellend toekomstscenario met behulp van hyperrealistische poppen. Slapen is hot en niemand doet het genoeg. Bijna een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen. De industrie speelt hier steeds meer op in. Speciaal ontworpen hokjes voor middagdutjes op kantoor of een ‘SmartSleep’ hoofdband (Philips) om effectiever je korte nacht te benutten. Het doel? Nog productiever in het leven staan.

Beeldend theatergezelschap Ulrike Quade Company en componistenduo Strijbos & Van Rijswijk nemen een voorsprong op deze ontwikkelingen in hun nieuwste voorstelling De Droomlozen, een auditieve trip naar een wereld zonder slaap. De Droomlozen gaat in première op donderdag 19 september 2019 in Theater Bellevue in Amsterdam. Daarna speelt de voorstelling tot en met november 2019 door heel Nederland. Voor meer informatie: www.ulrikequade.nl

HYPERREALISTISCHE POPPEN EN KOPTELEFOONS

Om deze droomachtige wereld vorm te geven maken Ulrike Quade Company en Strijbos & Van Rijswijk gebruik van bijzondere theatrale middelen. De voorstelling komt tot leven met hyperrealistische poppen gemodelleerd naar de performers. Daarnaast ervaart de bezoeker het geluid van de voorstelling volledig via een koptelefoon. Daardoor wordt de Droomlozen een bijna hallucinerende ervaring.

Kostuums worden gemaakt door modeontwerpster Marlou Breuls (o.a. Björk en Sia), de cast bestaat uit Markoesa Hamer (o.a. Dokter Deen), Christiaan Koetsier (o.a. Soldaat van Oranje) en Syoma Ekhart (o.a. De Toneelmakerij.)

ULRIKE QUADE COMPANY

Het beeldend theater van Ulrike Quade Company is een combinatie van performance, beeldende kunst, muziek, tekst en dans. Naast De Droomlozen speelt het gezelschap op dit moment de internationale succesvoorstelling Coco Chanel (i.s.m. Jo Strømgen Kompani en Strijbos & Van Rijswijk) en de Bellevue Lunchtheaterhit Mahler & Kokoschka.

STRIJBOS & VAN RIJSWIJK

Dit componistenduo werkt vaak voor film, dans- en theaterprojecten. Hun autonome werk bestaat uit een variëteit aan elektro-akoestische composities en diverse klankinstallaties. Concerten en exposities vonden plaats in San Francisco, Londen, New York, Belfast, Parijs, Zürich, Amsterdam en Berlijn. Afgelopen weekend stonden ze met hun ‘Rocking Chairs’ op muziekfestival Lowlands.

Foto’s: Anouk van Kalmthout en Sanne Visscher