Nederlied Musical viert het 100-jarig bestaan van Herman Boubers beroemde stuk uit 1920 met een nieuwe bewerking. Het wordt een extra feestelijke productie, met een grote cast. En natuurlijk met alle beroemde liedjes, waaronder “Poen”, “Wordt nooit verliefd”, “Nou tabé dan”, “Je bent niet mooi”, “O mooie Westertoren”, “Daar komen de Jantjes”.

In het café van Tante Piet komen de Jordanezen Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje, Na Druppel en De Mop hun borreltje drinken. Zij proberen iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger. Het lukt hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door verloren liefdes, armoede en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren. Ze vertrekken naar Nederlands-Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest, maar er blijkt veel veranderd! Te veel!

Creatives
Evert de Vries – regisseur
Is ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het ‘Concours om de Wim Sonneveldprijs’ en de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs. Talloos zijn de regies en de producties die hij deed.
 
Bert Stoots – muzikaal leider en arrangeur
Tijdens zijn lange carrière is hij orkestleider of componist van vele musicals, theaterprogramma’s en bij de televisie. Hij heeft gewerkt met Conny Stuart, Georgette Hagedoorn, Adèle Bloemendaal, Robert Paul en vele andere theatercoryfeeën. Muziektheater maken is zijn grote passie.
 
René Trok – accordeonist
Ze noemen hem de meest bevlogen accordeonist van Nederland. Hij werkt mee aan talloze shows, theaterproducties en musicals. Is veelvuldig te zien op de televisie of te beluisteren op de radio. Met zijn Amsterdamse humor en tongval is hij de perfecte musicus voor het Amsterdamse sentiment.