Vandaag maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment bekend in het theaterseizoen 2018-2019 de wereldberoemde musical EVITA, van Tim Rice & Andrew Lloyd Webber, te gaan presenteren. Bijzonder is het dat Brigitte Heitzer haar gelauwerde rol van Evita na tien jaar opnieuw op zich zal nemen. Voor haar het perfecte moment omdat ze het gevoel heeft dat ze deze rol nu met nog meer diepgang kan spelen dan tien jaar geleden. Evita wordt de grootste tourende musical van De Graaf & Cornelissen Entertainment in het nieuwe theaterseizoen.

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe..

In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie. Een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest.

Evita bekendmaking cast 9kkl

Tijdens de bekendmaking is de kaartverkoop gestart. Gedurende het seizoen zal Evita te zien zijn in verschillende theaters. Kijk snel op www.evitademusical.nl wanneer de voorstelling bij u in de buurt is.

Evita bekendmaking cast 18kl

Cast

Brigitte Heitzer – Evita
René van Kooten – Ché
Marijn Brouwers – Juan Perón
Esmée Dekker – Mistress & alternate Evita
Yoran de Bont – Magaldi

Ensemble

Martijn van Voskuijlen, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Michael Konings, David van den Tempel, Willemijn Maandag, Sarah Cremers, Mireille Bolier, Arjen Kimenai, Guido Idzenga, Veronique Post, Mickey Vermeer, Willemijn van Holt.

 

Evita bekendmaking cast 25kl

Creatives

Tim Rice – Teksten
Andrew Lloyd Webber – Muziek
Daniël Cohen – Vertaling
Paul van Ewijk – Regie
Chiara Re – Choreografie
Alberto Klein Goldewijk – Muzikaal leider
Eric van der Palen – Decor
Arno Bremers – Kostuums
Marcel Visser – Licht
Bobby Renooij – Pruiken
Jan van Dijk – Geluid

Voor de fotoreportage klikt u hier

Interviews & camera: Mike Levens
Montage: Rob de Haan
Fotografie en verslag: Peggy de Haan