Eind maart 2017 lanceerde Chantal Janzen haar mediamerk &C met onder andere het &C magazine. Afgelopen woensdag werd een volgende stap gezet binnen dit platform: de lancering van de &C talent store.

“Met alleen talent kom je er niet” schrijft Chantal in de laatste editie van haar blad. “Iedereen heeft andere mensen nodig die je horen, zien, in je geloven en je vooral de kans bieden om jezelf te ontwikkelen. Daarom, uit eigen ervaring, vind ik het belangrijk om talent in de kunst- en cultuursector een podium te geven.”

Direct bij de opening wordt benadrukt dat er geen hulp geboden zal worden in de vorm van grote bedragen. De eerste groep nieuwe talenten worden op het podium geroepen en krijgen uit handen van Chantal een cheque voor een product om hun kunst verder te ontwikkelen. Modeontwerpers, een fotograaf die de beperkingen van de smartphone heeft omarmt, een dansgroep, aan divers talent geen gebrek. In de video is deze uitreiking terug te zien. In verschillende ruimtes in de Amstelpassage geven deze artiesten demonstraties van hun kunnen en is het fysieke werk te bewonderen.

De volgende stap bij deze lancering is de opening van de &C talent store, ook in de Amstelpassage. Zeven kunstenaars zullen hier de komende maand hun werk tentoonstellen en verkopen. Voor minimaal drie maanden zullen steeds zeven kunstenaars een maand lang deze kans krijgen. Onder kunst valt natuurlijk meer dan enkel schilder- of beeldhouwkunst. Juist de diversiteit aan geïncludeerde talenten is wat dit project uniek maakt. Mooi zou zijn als er door de creatie van deze brug ook nieuwe inspiratie en misschien zelfs samenwerkingen ontstaan.

Het plan is om de talenten niet alleen met materiaal en winkelruimte te helpen, maar ze ook de kans te geven te leren van ervaringsdeskundigen. Want juist het ondernemerschap dat zo noodzakelijk is kan heel lastig zijn. Naam krijgen is een eerste belangrijke stap, maar je blijven ontwikkelen en efficiënt marketen om de juiste opdrachtgevers te (blijven) bereiken is zeker voor nieuwe talenten moeilijk.
Een van de manieren waarop &C dit probeert is door middel van een netwerk mogelijkheid binnen het platform. Op www.andc.tv/talent kan je je aanmelden als talent, maar ook zoeken binnen de selectie aangemelde talenten. Op deze manier kunnen opdrachtgevers de talenten vinden en kunnen talenten samenwerkingen aangaan.

Direct na de opening van de &C talent store geeft Chantal het goede voorbeeld door een prachtige ketting van Mélanie Pigeaud te kopen. Al haar werk is gemaakt van gerecycled goud en zilver. Thema’s als ongelijkheid en imperfectie brengt ze met het contrast in materiaal terug in haar collectie ‘Perfect imperfactions’.

Een kleurrijke toevoeging aan deze sieraden zijn de jasjes van Ellemieke Kavsek die als ‘The Dutch Rebel draagbare kunst maakt. Ze heeft een passie voor vintage kleding en ze combineert dit met haar schilderstalent. Ze creëert unieke kledingstukken met kleurrijke schilderingen. Een serie spijkerjasjes is nu in de talent store te koop. Verzoeken voor schilderingen zijn ook in te dienen, maar een directe kopie van een eerder ontwerp zal ze niet maken. Door deze artistieke vrijheid vast te houden is ieder kledingstuk volledig uniek.

Zo’n stoer jasje is natuurlijk ook goed te combineren met een tas van Daphny Raes. Ze maakt tassen waarin ze hoogwaardige kwaliteit en een tijdloos en minimalistisch design samenbrengt. Al genoeg tassen in de kast? In de talent store verkoopt ze ook mooie telefoonhoesjes in dezelfde stijl.

Het werk van Corine Zandbergen werd al direct herkent door een oplettende bezoeker die het bij het 1-jarig bestaan van &C al gespot had. Met haar prachtige krullen is ze goed herkenbaar dus maakt ze nu onder de naam Corine Krul haar intrigerende collages. Vaak begint dit met letterlijk knippen en plakken. Ze brengt dit samen tot een verhalende visuele ervaring.

Manon Bijkerk maakt als La Nonette kleurrijk werk dat elke ruimte meer sfeer geeft. Als je geen ruimte meer hebt op je muur vind je bij haar nog veel meer moois. Ze verkoopt ook kaarten, patches en pins in dezelfde vrolijke stijl. Voor iedere prijsklasse is er iets moois te vinden en extra fijn: alles wordt binnen de EU duurzaam geproduceerd op houtvrij papier. Mooie cadeautip voor de decembermaand!

Als je nog een grote lege muur hebt die wel wat kleur kan gebruiken is Isabelle Roskam er om je te helpen. Ze maakt prachtige grote, kleurrijke schilderijen. Met zachte kleuren en subtiele en hardere zwarte lijnen creëert ze een sfeervol abstract landschap. Naast deze grote werken vind je in de talent store door haar beschilderd service. Overgebleven keramiek of porselein geeft Isabelle op deze manier een tweede kans. Uniek werk dat een ereplekje verdiend.

Tussen al deze kleurenpaletten springen de krachtige zwart-wit foto’s van Sanne Nadine Hes nog meer in het oog. Het commerciële werk dat ze doet is vaak in kleur en bied haar minder mogelijkheden in het creatieve proces. Dit werk is persoonlijker en ze maakt goed gebruik van de extra vrijheid. Het hoge contrast versterkt de kracht die Sanne Nadine in haar modellen ziet. Kracht die ze heel goed over kan brengen.

De komende maand is al dit moois te bewonderen in de Amstelpassage op Amsterdam Centraal. De roze bank staat klaar om in alle rust deze kunstzinnigheid op je in te laten werken. Iedere dag zal er een van de artiesten aanwezig zijn om je hier verder te helpen.

Locatie: Lil’ Amsterdam, Amstelpassage Amsterdam Centraal. Openingstijden: elke dag van 11.00 – 19.00 uur

Mélanie Pigeaud: www.melaniepigeaud.com

The Dutch Rebel: www.the-dutch-rebel.nl

Daphny Raes:www.daphnyraes.com

Corine Krul:www.corinezandbergen.com

La Nonette: www.lanonette.com

Isabelle Roskam: www.isabelleroskam.nl

Sanne Nadine Hes: www.sannenadinehes.com

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag, foto’s en video: Lisa Jansen