Gisteren maakte Jan Smeets op Pinkpop bekend dat Lazarus, het laatste meesterwerk van popster, kunstenaar, stijlicoon  en fenomeen David Bowie, ook zeer kort in Heerlen te zien zal zijn. Aanvankelijk zou Lazarus tot eind december te zien zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Begin deze week werd bekend dat de voorstelling ook daar is verlengd tot april. Inmiddels is belangstelling zó enorm, dat deze bijzondere voorstelling van 14 t/m 18 april ook is te zien is in Theater Heerlen.

Lazarus. David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk.

Lazarus is het laatste meesterwerk van popster, kunstenaar, stijlicoon  en fenomeen David Bowie. In december 2015 beleefde de ongeneeslijk zieke Bowie de première van het stuk, een maand later overleed hij. Lazarus is zijn testament, zijn muzikale totaalkunstwerk. Het muziekblad Rolling Stone bejubelde Lazarus als “Wild, fantastical, eye-popping. A surrealistic tour de force.”

Lazarus is must see theater. Een mysterieuze, aangrijpende emotionele rollercoaster. Anders dan alles wat je ooit zag. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego, Thomas Newton (Gijs Naber), die ons meeneemt door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door hits als ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘Heroes’ en ‘This is not America’. Ook hoor je het nummer Lazarus, dat op Bowie’s allerlaatste album Blackstar is uitgebracht.

Samen met Ivo van Hove

Lazarus dé kans om de scheppende kracht van deze fascinerende artiest te zien, te horen en te voelen. Bowie creëerde het stuk samen met Ivo van Hove. Van Hove, regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, maakte over hele de wereld gelauwerde voostellingen met topacteurs als Jude Law en Bryan Cranston.

De kaartverkoop zal starten op maandag 17 juni via plt.nl.

Lees ook:
Holly Mae Brood, Thomas Cammaert en Jeroen C. Molenaar in Lazarus