Zaterdag 5 maart vonden op de Willem Nijholt academie de dansaudities plaats. Er kunnen maar een beperkt aantal leerlingen aan de opleiding deelnemen, dus de druk was groot en de lat lag hoog.

Een grote groep deelnemers had zich ingeschreven en nu vond dan de voorlaatste auditieronde plaats. De leeftijd varieerde van vijftien tot drieëntwintig jaar. De groep werd in tweeën verdeeld en ging aan de slag. Onder leiding van deskundige docenten werd geoefend in klassiek, jazz- en musicaldans. Bij klassiek werden geoefend op  fragmenten van 4 klassieke nummers. Voor de jazzdans werd het nummer “All that jazz” uit Chicago geoefend. “Fame”werd gebruikt voor de musicaldans.

Nadat er in het ochtendgedeelte en een deel van de middag geoefend werd, was het om half drie tijd voor de presentatie. Iedereen had zich ingespannen om de choreografie die geoefend was, zo goed mogelijk te laten zien. Het was duidelijk merkbaar dat iedereen er voor wilde gaan. Pauzes werden gebruikt om verder te oefenen en bij de presentatie was de spanning voelbaar in het theater. Na deze ronde vindt er nog een ronde plaats waarna de definitieve groep wordt gekozen. Het blijft dus nog even spannend voor de kandidaten.

De Willem Nijholt Academie geeft onderwijs dat geheel is gebaseerd en afgestemd op de praktijk waar afgestudeerde musical- en muziektheateracteurs en -actrices terecht kunnen komen. De hoofdvakken van de opleiding zijn spel, zang en dans en de synthese ervan.

Voor de fotoreportage klik je hier.