Vandaag was het de dag waarop V & V haar nieuwste productie presenteerde, “Daddy Cool”. Met deze productie heeft V & V een mogelijke parel waaraan het aan de cast niet zal liggen. Deze topartiesten staan te trappelen om van “Daddy Cool” een knallend succes te maken. De hits van Boney M vormen de basis van deze nieuwe productie.

Boney M was een discogroep, die bijzonder succesvol was in de jaren zeventig door mooie, goed in het gehoor liggende muziek en niet in het minst door het optreden van Bobby Farrell die pas overleden is. Producer Frank Farian scheef de nummers en was niet alleen verantwoordelijk v oor de successen van Boney M maar ook van Eruption en later Milli Vanilli.

Boney M was echter de meest scorende groep waar het ging om nummer “1” noteringen over de gehele wereld. De groep is diverse malen uit elkaar gegaan maar nummers zoals “Daddy Cool”, “Ma Baker, Rivers of Babylon en Rasputin zijn slechts een paar voorbeelden van hits die deze groep heeft voortgebracht met de tijdloze muziek.

daddy cool perspresentatie-54

Het verhaal van “Daddy Cool” gaat over Sunny (Ruben Heerenveen), een knappe Surinaamse jongen van 25, die maar één grote droom heeft: dansen. Met zijn dance crew ‘Sunshine’ doet hij mee aan een wedstrijd, waarmee hij zijn leven voorgoed kan veranderen.
Als Sunny de mooie Roos (Kim-Lian van der Meij) tegen het lijf loopt, staat hij ineens oog in oog met zijn eigen verleden. De twee zijn elkaar al eens eerder tegengekomen, toen Sunny als jongetje net vanuit Suriname naar Nederland kwam. Na deze hernieuwde kennismaking blijkt dat de schimmen uit het verleden nog steeds hun greep op het heden kunnen hebben. Pearl, de moeder van Sunny, en Ma Baker, de moeder van Roos, blijken een geheim te delen dat de liefde tussen Sunny en Roos zwaar op de proef zal stellen…
Tijdens een spectaculaire danswedstrijd komt Sunny achter de waarheid over zijn moeder Pearl, Ma Baker en Daddy Cool. Het is niet meer alleen de vraag of Sunny de dance battle zal kunnen winnen, maar vooral of hij voor eens en voor altijd kan afrekenen met het verleden.

V & V heeft besloten de productie Daddy Cool op de planken te brengen in Nederland. V & V heeft de vrije hand gekregen om deze musical zo te schrijven dat het past in Nederland. V & V slaat met deze nieuwe productie een weg in met meer dans en duidelijk anders is dan menig musical. Met het accent op dans is deze productie Musical 3.0 waar het gaat om originaliteit.

Zo is de casting van Jetty Mathurin op zijn minst verrassend te noemen. Deze warme Surinaamse vrouw is de juiste vrouw voor de rol van Linda. Met haar uitstraling, gezelligheid en openheid is al meteen duidelijk dat zij een mooie stempel gaat drukken op deze productie. Hoofdrolspelers Ruben Heerenveen en Kim-Lian van der Meij zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Ruben met zijn dans achtergrond en Kim Lian met veel ervaring en weliswaar zonder professionele dansopleiding zijn elkaars tegenspelers waar het vuur van af zal spatten. Kim-Lian zal in deze productie zeker uitgedaagd worden het beste te geven en voor Ruben is het de kans om het Nederlandse publiek te tonen wat hij in huis heeft. Dat heeft hij al met zijn cd’s (uitgebracht in Oostenrijk) en musicals in Oostenrijk bewezen.

daddy cool perspresentatie-52

Tijdens de perspresentatie wordt direct duidelijk dat het hier gaat om een speciale productie. De cast heeft heel veel zware audities moeten doen en bevat veel dansers. Met alles is rekening gehouden. Zo zijn er goede alternates beschikbaar zoals bijvoorbeeld Nicky van der Kuyp als alternate van Kim-Lian.

De cast voorspelt veel goeds:
Kim Lian van der Meij – Roos
Ruben Heerenveen – Sunny
Jetty Mathurin – Linda
Anne-Mieke Ruyten – Ma Baker
Joanne Telesford – Motormouth Maybelle
David Goncalves – Dominee

De keuze voor Anne-Mieke Ruyten als Ma Baker heeft veel in zich. Waar zij momenteel als “Maud” in “Kinderen geen bezwaar” een rol speelt die wat macho overkomt, beloofde ze tijdens de presentatie dat zij nu echt een bitch zal gaan spelen. Keihard en koud. Ze heeft al bewezen vele evil rollen te kunnen spelen maar uit haar woorden mag je opmaken dat dit het absolute toppunt zal gaan worden.

daddy cool perspresentatie-60

Joanne Telesford en David Goncalves sluiten deze rij maar veel aandacht is er ook voor het ensemble dat een absolute hoofdrol zal gaan spelen door middel van flitsende en hoogstaande dans dat eist dat iedereen in topconditie is.

Deze voorstelling zal in september in première gaan en door heel Nederland trekken. Meer informatie vind je op www.theaterhits.nl.

De uitgebreide fotoreportage vind je hier.