De vierdejaars musicalstudenten van het Conservatorium van Haarlem spelen vandaag voor het laatst hun eindexamenvoorstelling “Alice”. Wij waren gisteren bij de voorstelling.

Iedereen kent het verhaal van Alice in Wonderland en de vierdejaars studenten spelen als het ware het vervolg van het verhaal. Alice is volwassen geworden en wil bekend worden als schrijfster en heeft inmiddels een dochter Cloe.

Als Alice op een vreemde manier weer terug komt in Wonderland, samen met haar dochter, is de verwarring groot voor de bewoners van Wonderland want wie is nu Alice? De volwassen vrouw die in niets meer lijkt op Alice maar Alice zegt te zijn of dat meisje dat sprekend op Alice lijkt.

In de wereld die Wonderland heet is niets wat het lijkt en kunnen die vreemde creaturen jouw vriend zijn maar ook niet. Maar kan je wel zijn wie je wilt en kan je je verwonderen of dromen en fantasie├źn?

Alice 24

Deze voorstelling staat bol van plots en mooie verhaallijnen en is het een genot om naar het verhaal te kijken en vooral te luisteren. Drie talentvolle afstuderende studenten en een alumni boden hun publiek een schitterende voorstelling waar veel fantasie maar vooral ook zorg en plezier in zat.
Het decor was eenvoudig en werd ondersteund door projecties waarbij creatief met deuren en liften werden gewerkt.

Susan Joyce speelde de rol van Alice op een krachtige manier. Langzaam zie je Alice gedurende de voorstelling transformeren naar een sterke vrouw met uitstraling waarbij Susan dat ook vocaal kan ondersteunen. Het geloof in het sprookje zie je langzaam weer terug komen en Susan vertelt het verhaal van Alice op een boeiende manier.

Alice 25

Wilma Ploegaert speelde de rollen van La Gata, Cloe en de Lift-Stem. De bekende kat uit Alice is haar op haar lijf geschreven. Als een kat sprong zij door de voorstelling en speelde naast deze rollen ook kleine ensemble rollen. Wilma is vocaal ijzersterk maar ook in spel paste zij perfect in haar rollen waarbij ze moeiteloos switchte van dochter naar kat of een van de andere rollen.

Isabeau Bosscher speelde de rol van Mad Hatter, Konijn en schrijfster. De rol van Mad Hatter is die van een wrede en doortrapte vrouw die maar een ding wil en dat is macht. Het konijn is warrig en nerveus en de schrijfster is een mooie vriendelijke vrouw. Allemaal rollen die sterk van elkaar afwijken maar die Isabeau mooi, beheerst maar ook krachtig neer zet en ook vocaal sterk zingt.

Alice 47

Fardoe Swaanswijk is in 2009 afgestudeerd maar was op het laatste moment voor deze afstudeervoorstelling gevraagd en speelde de rollen van Hartenkoningin en Rups. Als Hartenkoningin hard en genadeloos en als rups ronduit vertederend en komisch. Beide rollen beheerste ze waarbij ook haar mimiek op de lachspieren werkt en je deze rups gewoon een mooi leven als mooiste vlinder gunt.

Een speciale rol was weggelegd voor Martijn Bos die niet alleen in het orkest speelde maar ook een actieve rol speelde in deze musical.

Dit is de laatste groep studenten uit de studierrichting Musical die afstuderen aan Conservatorium Inholland die ophoudt te bestaan. Een stap die menigeen niet zal begrijpen gezien het hoge niveau van afstuderende studenten. Wij hebben genoten van alle voorstelling die deze studenten hebben gespeeld en waar wij bij mochten zijn.

Regie: Victor van Swaay
Choreografie: Ivo Chundro
Muzikale begeleiding: Martijn Bos

Klik hier voor de fotoreportage