Pak een studio op de Frank Sanders Akademie, kleed de studio aan als een kroeg. Zorg voor bedienend personeel, eten en drinken en nodig wat gasten uit voor jouw kroeg en daar staat de voorstelling Conny en Pien, Conny Stuart en Jasperina de Jong.

Het klinkt simpel maar zo was het niet. Onder de bezielende regie van Michiel Varga, muzikale begeleiding van Billy Maluw en Peter van Zeijderveld is er door Anouk Kalter en Julia Berendse keihard gewerkt om in een zeer korte tijd deze voorstelling tot stand te brengen. Met de speciale medewerking van Mitch Blauw, Liza van Zeijderveld en Bastiaan de Haan als bedienend personeel. Wat ontstond was een voorstelling waarbij beide dames laten zien dat de combinatie van zang en spel in een kleine setting tot mooie resultaten leidt. De beslotenheid van de studio/ café maakte deze voorstelling geschikt om juist hier te spelen. In een setting zoals een restaurant zou deze voorstelling garant staan voor een heerlijke avond waarbij het entertainment in elk geval tot de puntjes verzorgd zou zijn.

Conny - Pien 6

Conny Stuart en Jasperina de Jong waren twee iconen uit de Nederlandse kleinkunst en Julia en Anouk hebben de juiste snaar geraakt in hun voorstelling, die opgedragen is aan deze beide vakvrouwen. De chemie tussen Anouk en Julia is opmerkelijk te noemen. Deze vrouwen zijn al zo lang samen bezig, tijdens hun opleidingen op het N.K.T. en de Frank Sanders Akademie, dat alles vanzelf lijkt te gaan. Met de blik naar het verleden maar toch met teksten die ook gebaseerd zijn op het heden weten de dames het publiek te intrigeren en de aandacht vast te houden. Nummers als zoals “Pilletje voor de pep” van Jasperina de Jong, “Het was een avond uit April” van Conny Stuart werden gezongen en met de mooie stemmen van Julia en Anouk werd de sfeer uit de jaren zestig naar boven gebracht.

Conny - Pien 30

Relativerend, komisch en ontroerend werd er een sfeer gecreëerd waardoor mensen na afloop ook spontaan bleven zitten om ontspannen na te praten over de voorstelling waardoor Michiel Varga gedwongen was om het tl-licht in te schakelen en de sfeer wreed moest verstoren omdat de school ging sluiten.

De fotoreportage vindt u hier.