Hallo iedereen,

Mijn naam is Oedo Kuipers. Ik ben door Musicalsites.nl gevraagd een column te schrijven over mijn belevenissen in het musicalvak. Dat lijkt mij leuk, nog nooit gedaan, dus we gaan het maar proberen! Want je moet toch af en toe nieuwe dingen in je leven uitproberen, maar daar komen we later nog op terug.

Nou, ik ben dus Oedo. Ben in 2013 afgestudeerd aan de Muziektheater opleiding in Tilburg. In mijn laatste jaar heb ik in ‘Een Wintersprookje’ in het M-Lab als Prins Florizan gespeeld. Direct na mijn afstuderen mocht ik meedoen in een opera ( nieuw! ) en wel Romeo & Julia van Opera Spanga. Ik speelde daar Romeo. Wat extra leuk was, was dat Romeo een Fries moest zijn. En laat ik dat nu net van oorsprong ook zijn.

Na de opera mocht ik genieten van een lekkere vakantie, om daarna aan mijn tot nu toe grootste avontuur ( nieuw! ) te beginnen. Ik woon sinds oktober 2013 in Hamburg, Duitsland. Alwaar ik in een van de grootste musicals aller tijden mag spelen, The Phantom of the Opera. Ik ben swing in het ensemble, understudy Monsieur Reyer en understudy Raoul Vicomte de Chagny. De rol van Raoul heb ik, op het moment dat ik dit schrijf, al 88 keer mogen spelen. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat ik dit fantastisch vind en dat ik mij een ontzettende bofkont voel, oh te laat 😉

De komende tijd hoop ik mijn kijk op het musicalvak, Hamburg/Duitsland, met jullie te delen. Zoals gezegd , ik ben een Fries, en wij houden het graag kort. Maar vergeef mij als ik weer eens een keer lang van stof ben.

Nu ga ik mij voorbereiden op vanavond. Ik mag weer Raoul spelen samen met Lauri Brons als Christine. Collega Marcel Jonker heeft al eens over The Dutch Maffia geschreven, van harte aan te raden.

Auf wiedersehen,

Oedo

Lees ook: The Dutch Maffia

Foto Stage Entertainment