De tweedejaars studenten van de afdeling Muziektheater van het Rotterdamse Codarts gaven ons de voorstelling: van kul tot cult. De studenten hebben onderzoek gedaan en zich verdiept in een onderwerp op muzikaal en theatraal gebied. Deze onderwerpen werden samengesmolten en gevormd tot een 3-delige voorstelling.

Een voorstelling waarin alles mogelijk is en we al dit mogelijke ook te zien kregen. Het leek van de hak op de tak te gaan, maar het was een goed georganiseerde chaos. In alles wat ze deden zat heel veel passie. We hoorden prachtige stemmen, zagen sterk serieus, maar ook humorvol acteerwerk en de uiteenlopende dansen leken ze zo uit hun mouw te schudden. De scenes liepen mooi in elkaar over, de kostuums pasten er prima bij, er werd leuk gespeeld met licht en attributen, er werd gebruik gemaakt van de gehele ruimte (zelfs het publiek werd verzocht te gaan verzitten) en niks was te gek.

Van kul tot cult 2016 29

Wat we te zien kregen is teveel om op te noemen, daarom is het leuk om deze voorstelling met eigen ogen te bekijken. De studenten zitten zoals gezegd in hun tweede jaar, maar het lijkt alsof ze al verder zijn. We zijn benieuwd naar hun volgende stukken!

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan