Elk jaar spelen de tweedejaars studenten van de afdeling Muziektheater van Codarts Rotterdam de voorstelling Van Kul Tot Cult. Het bestaat uit door de studenten onderzochte en afzonderlijke stukken die samengevoegd zijn tot één stuk.

Het is altijd een hele diverse en gevarieerde voorstelling. Je weet nooit waar het heen gaat en, wat het extra leuk maakt, ze springen van de hak op de tak. Daarentegen is het zo in elkaar gezet dat alle scènes vloeiend in elkaar overlopen ondanks dat het volgende stukje dus over iets totaal anders kan gaan.

De stemmen van de studenten waren afzonderlijk erg goed, maar kleurden ook samen heel mooi. Ze lijken al goed op elkaar ingespeeld en -gezongen.
Geacteerd werd er alsof ze nooit anders hebben gedaan. Het komt erg geloofwaardig over en niets lijkt te gek. Uitbundig, stil, seksueel, humoristisch, furieus, irritant, vertellend, ouderwets, dansend, bizar, ruziemakend, verdrietig, heel veel kwam voorbij, interessant om te zien!

Naast hun mooie articulatie wisten ze ook raad met accenten zoals Brits, Amerikaans, Frans, boers en deftig en ook de kostuums waren heel toepasselijk bij elke scene.

Ondanks dat alles in een mooie vaart na elkaar doorging (met tussendoor een pauze), werd het nergens gehaast of onoverzichtelijk en bleef het publiek geboeid kijken naar een –wat leek- georganiseerde chaos waarvan je vaak denkt: “Hoe verzinnen ze het?” De eerstejaars studenten zagen we ook nog even en zo kregen we ook al een klein voorproefje van hun kunnen.

Eigenlijk valt Van Kul tot Cult niet goed te omschrijven en moet je deze voorstelling gewoon gaan bekijken. Je krijgt te zien waar de studenten tot nu toe al in staat zijn en dat is al verbazingwekkend veel en goed!

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan