Op Sinterklaasavond mochten Gina Bentvelsen, Tessa Meerman en Callina Knappmann aan familie, vrienden en schoolgenoten laten zien wat ze in hun mars hebben.

Gina Bentvelsen beet het spits af met een lied waarin ze rustig, zelfverzekerd en stellig zichzelf uitte. Het samenspel met haar klasgenote was leuk om te zien, ze zaten goed op een lijn. Haar volgende nummer was klein, intiem, rustig en stil, waarna ze knalde met een uitdagend powernummer en lekker bewoog door de ruimte. Gina eindigde met een vrolijk groepsnummer waarin ze, geholpen door haar klasgenoten, haar tapkunsten vertoonde. Het nummer was vrolijk en je kon merken dat ze er allemaal veel plezier aan beleefden. Leuk om te horen dat ze goed de hoogte in kan met haar stem, maar ook fijn laag kan zingen.

Gina Tessa Callina 63

Tessa Meerman begon knallend in een trio met matchende glitterjurken en leuke choreografie. Ze heeft een fijne stem met een mooie uitspraak waarmee ze alle kanten op kan. Droge humor en bewegingen en een groen pakje stonden centraal in haar volgende nummer. Hiermee had ze de lachers op haar hand. Even daarna switchte ze naar een wat serieuzere Tessa. Ook mooi om te zien, deze ommekeer. Met accenten weet ze ook raad en gaf in haar laatste nummer leuk acteerwerk weg. Haar gezichtsuitdrukkingen zijn geweldig en maken haar optreden helemaal af.

Gina Tessa Callina 92

Last but nog least zagen we Callina Knappmann. Ze heeft iets relaxed en zelfverzekerds over zich waardoor het extra leuk wordt naar haar te kijken. Ze weet zich ook mooi te uiten in een wat emotioneler nummer. Duitse taal is eveneens aan haar besteed en daarin gaf ze zich voluit. Helder en duidelijk bewoog ze zich door het nummer en wist ze haar enthousiasme goed over te brengen. Met een stijldans, toepasselijk kostuum en confetti sloot ze haar IC en daarmee ook de avond af.

Iedereen helpt met elkaars IC. Tijdens de optredens (waarbij de enige man in het gezelschap soms weer eens de klos is), maar ook tijdens het op- en afbouwen tijdens de pauzes. Het enthousiasme voor hun opleiding komt goed over op het publiek, dat is wat het zo leuk maakt om naar te kijken.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s; Peggy de Haan