Het net geboren collectief Club Satelliet kondigt hun eerste voorstelling Tradwives de musical aan. Een niet-zo-traditionele musical comedy over traditionele vrouwen.  In de tragikomische Tradwives de musical zijn drie vrouwen hun grip op de wereld volledig kwijt. Ze besluiten om hun feminisme over een nieuwe, onbekende boeg te gooien: de vrouwen worden ‘tradwives’ (traditional wives). In een oprechte poging om hetgeen te worden wat zo ver van ze af staat, bespelen en bezingen ze de meest absurde en schrijnende situaties. 

Gegrepen door het TikTok-algoritme belanden ze in een wereld waar vrouwen weer achter het aanrecht wíllen staan en mannen aan de lippen hangen van influencer Andrew Tate. Vinden de vrouwen hier de voldoening en rust waar ze zo naar verlangen? 

Een voorstelling over onbegrip, maar vooral over het altijd blijven zoeken en luisteren naar elkaar. Maak je klaar voor een niet-zo-traditionele musical waarin de scherpe grappen en pompende muziek je vanzelf uit je bubbel sleuren.

De eerste voorstellingen van Tradwives de musical vinden plaats op 9 en 10 september in De Kleine Komedie. Op 11 september is de musical te zien in Theater Bellevue.

Naar de kaartverkoop: https://amsterdamfringefestival.nl/tradwives-de-musical/

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam Fringe Festival presenteert ieder jaar in september een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent op locaties door heel Amsterdam.

Club Satelliet

Club Satelliet, bestaande uit Judith Boesen (The Last Five Years, collectief De Amazones), Sterre Verschoor(Spring Awakening, Hij Gelooft in Mij) en Elaine Hakkaart (GALATEA, BELLE), is een net geboren muziektheatercollectief dat verlangt naar frisse, brutale en vernieuwende musicals. Zonder de oude musicalconventies uit het oog te verliezen, willen ze experimenteren met wat musical allemaal nog méér kan zijn. 

In deze tijden van sterke polarisatie is een gevoelige snaar snel geraakt. Ze doen een krachtige poging om uit de eigen linkse bubbel te stappen en gaan op zoek naar verhalen die ook hen nog niet bekend zijn en vormen die tot een ‘in your face’ musical. Ze zoeken naar theater dat zowel toegankelijk als betekenisvol is, vanuit nieuwsgierigheid en interesse in de ander. Ze maken, componeren, produceren en performen hun debuutvoorstelling Tradwives de musical.

Credits

Tekst, muziek, spel: Club Satelliet

Campagnebeeld: Liza Kollau
De rest van het team wordt binnenkort bekend gemaakt