De mensen achter de musical “De betovering van Belle en het beest”, dat in juni en juli 2017 vijf keer een volle zaal trok in stadsschouwburg Trebol in Harlingen, komen begin 2019 met een geheel nieuwe grote productie voor Harlingen en omstreken, Ciske de Rat.

Er is wederom gekozen voor Trebol om de musical voor het voetlicht te brengen. Met “ De betovering van Belle en het beest” kwam een sprookje tot leven voor Harlingen en Friesland. De bezoekers waren laaiend enthousiast ! Dit smaakte duidelijk naar meer.

Raymon de Ronde en Michelle Bergsma, de aanstichters van de productie, zijn ontzettend blij en trots dat het weer gaat gebeuren. De keus voor een nieuwe musical was na het zien van de “echte”, niet zo heel erg moeilijk.

Ciske de Rat, de musical, is de titel van de nieuwe productie. Ciske de Rat, het straatschoffie, die opgroeit tot Cis de Man, is bekend bij een groot publiek. Joop van den Ende Theater-producties heeft de musical landelijk op de planken gebracht, met Danny de Munk in de hoofdrol. Nu gaan Raymon en Michelle dat doen, samen met heel veel andere mensen.

Ciske de Rat, de musical, is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en voor het theater bewerkt door André Breedland en Maurice Wijnen. De muziek is van Henny Vrienten en het script en de liedteksten van de hand van André Breedland. De arrangementen zijn gemaakt door Jurre Haanstra, Jakob Klaasse, Piet Souer, Gerbrand Westveen en Jeroen Sleyfer (supervisie).

Producent van de oorspronkelijke productie is, zoals eerder genoemd, Joop van den Ende Theaterproducties B.V. En zonder officiële rechten mogen Raymon en Michelle niets namaken of naspelen en daarom is de licentie verkregen door Stage Entertainment.

Jurrian Marx was de muzikale leider bij “De betovering van Belle en het beest” en zal die rol ook bij deze productie op zich nemen. Tommy Zonneveld gaat de regie doen.

Op 3 maart a.s. zullen de audities plaatsvinden. De plaats en tijd worden nog bekend gemaakt. Voor de verschillende rollen zijn de makers op zoek naar mannen, vrouwen en kinderen. Voor deze amateurproductie kan iedereen zich aanmelden voor de auditie.

Raymon, Michelle en de andere medewerkers hopen op veel aanmeldingen, om er dan vervolgens, als de rollen verdeeld zijn, een prachtig jaar van te maken en met elkaar toe te werken naar een hoogstaande opvoering