Ben je net terug van vakantie en ben je al weer leuke uitjes aan het plannen? Zorg dan dat je onze voorstelling niet mist!
Op 6 en 7 oktober staat Staccato musical theater met Ciske de Rat de musical in theater Spant! in Bussum. De musical revival van Stage entertainment. Henny Vrienten schreef de muziek voor deze musical. André Breedland schreef het script en de liedteksten en maakte samen met Maurice Wijnen de bewerking. Dit allemaal onder leiding van een live orkest.

Ciske de Rat

Omarm Ciske de Rat en geniet van de ontroerende oer-Hollandse musical. STACCATO uit Huizen brengt de oer-Hollandse musical Ciske de Rat in Theater Spant! Staccato is een van de eerste groepen die de revival van deze oer-Hollandse Ciske de Rat van Stage Entertainment op de planken mag brengen. De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis verteld. ‘Krijg toch allemaal de kolere!’ en ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, wie kent deze beroemde uitspraken van Ciske niet? Het is 1925 en het leven van het Amsterdamse straatschoffie gaat niet over rozen. Een vader die altijd op zee is en een alcoholistische moeder maken het niet makkelijker. Gelukkig houdt meester Bruijs een oogje in het zeil en ontmoet hij tante Jans. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks! Jaren later, in 1939, wordt Cis opgeroepen om zich als soldaat te melden bij de Grebbeberg. Tot zijn verbazing ontmoet hij daar meester Bruijs en vroegere klasgenoten. Samen halen ze herinneringen op uit hun jeugd in Amsterdam en dan begint de oorlog.
De Première op zaterdagavond 6 oktober is bijna uitverkocht! Daarnaast zijn er ook twee voorstellingen op zondagmiddag 7 oktober en zondagavond 7 oktober. Dus bestel snel je kaarten op www.spant.org of via de theaterkassa 035-6933254