“Wie jarig is, trakteert!” aldus Albert Verlinde afgelopen woensdagavond, doelend op het feit dat de indrukwekkende productie The Lion King precies twee jaar in het AFAS Circustheater in Scheveningen op de planken staat. Reden om een mooi bedrag aan een goed doel te schenken! Stage Entertainment koos deze keer voor de LINDA.foundation, precies vijf jaar geleden opgericht door Linda de Mol en ‘Mood for Magazines’, de uitgeverij van het LINDA. tijdschrift, dus óók een feestje te vieren.

Onder luid applaus werd gisteravond vóór aanvang van de voorstelling van The Lion King Linda de Mol op het podium gehaald voor de officiële overhandiging van de cheque. Linda haalt een leuke anekdote aan dat zij onlangs door een vrouw werd gevraagd of ze een nieuwe make-uplijn had ontwikkeld, waarop Linda ontkennend antwoordde en vroeg waarom haar deze vraag werd gesteld. “O,” zei de vrouw, “ik las iets over Linda Foundation!” Hard gelach uit de zaal!

LINDA.foundation

Linda verklaart vervolgens aan het publiek wat de LINDA.foundation dan wél precies inhoudt: een fonds bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. in 2018 hoopt deze foundation 4.000 gezinnen onvergetelijke feestdagen te bezorgen met lekker eten, een cadeautje in de schoen of een feestelijke outfit tijdens het kerstfeest op school. Goed om te weten: alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden en worden betaald door Linda de Mol en uitgeverij ‘Mood for Magazines’. Zo hebben donateurs de garantie dat hun gift in zijn geheel gebruikt wordt voor de gezinnen die het moeilijk hebben.

Donatie namens de jarige Lion King

Donaties aan het fonds in 2017 bedroegen in totaal maar liefst € 2.157.236,00 en voor 2018 stond gisterochtend de teller op € 1.480.310,00. Echter kwam daar gisteravond grote verandering in na een feestelijke overhandiging van een cheque van Albert Verlinde aan Linda de Mol van maar liefst… € 50.000 euro! Het totaalbedrag komt hiermee ruim boven de 1,5 miljoen euro. Met een grote lach op haar gezicht nam Linda de cheque aan en zei geweldig blij te zijn dat ze weer zo veel vrolijke gezichten hiermee teweeg kon brengen aan hen die het hard nodig hebben. Ook dankte zij het volledige team van The Lion King en een aantal bekende en minder bekende vrienden die in de zaal zaten om haar een hart onder de riem te steken bij de activiteiten van diverse acties voor de foundation.
(Zie enkele voorbeelden op https://www.actievoorlindafoundation.nl/)

The Lion King voorstellingen

Albert Verlinde kondigde gisteravond trots aan dat er in de afgelopen twee jaar reeds 1,3 miljoen (!) zitplaatsen waren verkocht, een duidelijk bewijs dat deze musical een enorm grote hit is. Ook de Publieksprijs voor Beste Musical, enkele andere John Kraaijkamp Musical Awards en wereldwijd meer dan 70 internationale awards geven aan dat dit een hoogwaardige productie is waar velen van genieten. Musicalsites sprak gisteravond iemand die er zelfs voor de 60ekeer bij was en bij wijze van spreken zijn eigen stoel in het theater had. Deze musical ging in 1997 in première op Broadway. Tussen 2004 en 2006 was er al een Nederlandse versie van The Lion King te zien in het Circustheater en nu dus wederom al twee jaar aan een stuk.

The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1994 en gaat over het leeuwenwelpje Simba die op een trieste wijze zijn vader Mufasa, de koning van het rijk, verliest. Zijn oom Scar (broer van zijn vader) is hiervoor verantwoordelijk, maar weet het zó te draaien dat Simba denkt hieraan schuldig te zijn. Hierop vlucht hij de wijde wereld in, aangezien zijn op macht beluste oom Scar zichzelf tot nieuwe koning uitroept en Simba denkt dat er geen plaats voor hem meer in het rijk is. Op de vlucht van Simba ontdekt hij andere werelden en wezens en verandert langzaam naar volwassenheid, maar ook in zijn thuisland wijzigt veel, helaas niet ten positieve…

Aan alles komt een eind

Na een zeer succesvolle avond gisteren kondigde Albert Verlinde vanochtend toch redelijk onverwacht aan dat The Lion King gaat stoppen. Hij verklaarde dat de kaartverkoop tot en met de laatste voorstelling op 21 juli 2019 inmiddels is gestart. Dus wil je je nog onderdompelen in een bijzondere dierenwereld vol gelieg, bedrieg, liefde, trouw en flink wat porties humor, met een uiterst bekwame cast in magnifieke marionettenpoppen, bestel dan nog snel je kaarten voordat dit spektakel stopt!

Voor de fotoreportage klikt u hier

Lees ook: The Lion King stopt definitief

Verslag: Monique Picocrie
Foto’s: Marit Lemmens